Nagyon finom, fehérjedús szendvicskrémet, sajtkrémet készítettem dióból 😉 Hogy még könnyebb legyen, vékony, ropogós lepénykenyérre kenve tálaltam 😉 Ajánlom legalább egy kóstolásra 😉
Hozzávalók:
1 maréknyi áztatott dió
1 maréknyi áztatott kesudió
pici só ízlés szerint
2 cikk fokhagyma
1 tk sörélesztőpehely
1 kapszula probiotikum (elhagyható)
1 maréknyi petrezselyemlevélke
3-4 friss bazsalikomlevélke
1 ek útifűmaghéj
1 csipetnyi bio olaszos fűszerkeverék
A diókat kevés vízzel krémesre turmixoljuk, majd tüll anyagba tesszük, és kicsöpögtetjük a levét. Ezt megihatjuk tejként, de felhasználhatjuk más ételek készítésénél is
Egészségetekre ♥
A legutóbbi sajtkészítésemnél többen kérdeztétek,
MI IS AZ A PROBIOTIKUM? ÍME 😉
A probiotikumok olyan táplálékkiegészítők, melyek az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaznak.[1] Leggyakrabban tejsavbaktériumokat használnak. Ezeket már régóta használják az élelmiszeriparban, mivel képesek átalakítani a cukrokat (a laktózt is) és más szénhidrátokat tejsavvá. Ez jellegzetes savanyú ízt ad az élelmiszereknek (erjesztett tejtermékek például joghurt) mivel csökkenti a pH-t és ezzel gátolja a káros mikroorganizmusok szaporodását, ezzel megelőzve az emésztőrendszeri fertőzéseket.[2] A leggyakrabban előforduló probiotikus baktériumok a Lactobacillus és a Bifidobacterium törzsekbe tartoznak.[3] A probiotikus baktériumkultúrák a természetes bélflóra helyreállítását segítik. A bélflóra helyreállítása különösen fontos feladat az immunrendszer megfelelő működése miatt, ugyanis az immunrendszer kb. 70 %-a a bélben található. Számos kutatás bizonyította, hogy a probiotikumok az említett ok miatt pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni a légúti fertőzések gyakoriságát, illetve az allergia és ekcéma kialakulását. Gyakran javasolják orvosok, dietetikusok főleg antibiotikumos kezelések után, valamint candidiasis-betegségek kezelésére.
Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Probiotikum
Vélemény, hozzászólás?