Vajon hányan vagyunk ilyen helyzetben?   4 hozzászólás


összefogás

Épp indítanám a porszívót, amikor megszólal a mobilom. X.Y. keres, azonosítsam magam a születési dátumommal. Akkor már tudom, hogy a havi rendszeres fenyegetések annak ellenére, hogy minden hónapban fizetek, bár számukra mostanában már elfogadhatatlanul keveset. A mai egy kicsit durvább volt.

Mivel ennyire keveset törlesztek havonta (5000Ft-ot), behajtás alatt van a hitelkártya tartozásom, amit most már ügyvédnek akarnak kiadni. Ezzel mellesleg még 200 ezerrel fog nőni a most sem kevés, szerintük fennálló hitelem. Felvettem 900.000Ft-ot, visszafizettem már 400.000 körül, a jelenleg fennálló tartozás 1.011.000Ft. Hm… Lehet, hogy hiányoztam a matekról???
Lényeg a lényeg, ha ügyvédnek adják 15 napon belül jogerőre emelkedhet, és jöhet a végrehajtó, viheti az ingóságaimat. De! A Citibank van annyira jó, hogy felajánlotta; ha 3 havi részletben visszafizetem a tartozás felét, a másik felét elengedik! OH!!! Ez meg mi??? Tudják, hogy nincs pénzem, de a kis hölgy az iránt érdeklődött, kitől tudnék kölcsönkérni, mert a banknak bizony nagy szüksége van a pénzemre… Hm…
Ennyi a történet röviden…
Nem csak azért teszem ezt most közkinccsé, mert teljesen letaglózott, hanem azért is, mert ötleteket várok!! Biztos vagyok benne, hogy nem az a megoldás, hogy hegyeket megmozgatva visszafizessük nekik az általuk megálmodott irreális pénzeket!
Mert ugye biztosan sokan emlékeztek még, mi történt 2 éve….
Volt egy csodálatos kezdeményezés, miszerint havonta 1.000Ft-ot fizetünk mindig más valakinek, ha elegen vagyunk, ezzel így ki tudjuk húzni egymást a csávából. De!!! És sajnos, mindig ott van ez a de…. Jött egy “kedves” hölgy, aki felajánlotta, hogy majd ő segít, csoportot szervezett az ügyért, ect… Végül kiderült, hogy a banki szférát kiszolgáló lényről volt szó, aki azóta is hazugságokat terjeszt rólam. Természetesen társultak hozzá iszonyatosan irigy és “másokról mocskot vagy semmit” társulat tagjai, akik tovább vitték a fertőt… Így be is rekedt az egész… Pedig sok sok lelkes ember gyűlt össze, és tényleg csak egy nagyon picin múlott! De úgy látszik, egy ilyen lény elég ahhoz, hogy egy csodálatos kezdeményezést még csírájában elfojtson. 😦
A múltkori esetből kiindulva, úgy gondolom, semmiképpen nem az kell legyen a cél, hogy erőnket meghaladva próbáljuk a “szegény” bankok éhségét kielégíteni!
De azt sem hiszem, hogy ennyire ne tudnánk összefogni!!! Segítsük egymást!
Vessünk végre véget a pénz hatalmának az ember felett!
Ötleteket várok! Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? A magyar ember rendkívül kreatív! Lássuk, mire megyünk!!!
Köszönöm szépen!!!
♥ ♥ ♥

Összefogni

Posted 2014. május 16. by eletkert in Írások, Receptek

4 responses to “Vajon hányan vagyunk ilyen helyzetben?

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ildikó, én csak imádkozom

  2. Ébredjetek már végre fel, emberek! Holnap Ti következtek! Vagy azt hiszitek, ez veletek nem történhet meg?!?!?! Nézzétek meg ezt a videót!: https://www.youtube.com/watch?v=rgN_hV_P2vg

    • Köszönöm Kornélia ♥
      Épp így gondolom én is! A kérdés az, hogy lehet erre tömegesen ráébreszteni az embereket???? Mert ahogy David mondja, ha kevesen vagyunk, egyenként eltaposnak minket! De sok lúd legyőzi ezt a hatalmas disznót!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: