Eper bonbon   Leave a comment


eper bonbon

Olvastam ma egy receptet, ami nagyon egyszerű eljárással ígér gumicukorkát 😉 Gondoltam, legyen még egy fajta eperkülönlegességem, kipróbálom 😉 Nos… a receptet pontosan betartva, egy isteni, jó tartású, zselés bonbont kaptam. Bár nem gumicukor, de nagyon finom. Eredeti receptet itt találjátok: http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/323-igy-keszitsunk-gumicukrot-hazilag-recept

Hozzávalók:
1 maréknyi eper
3 gr agar-agar
1 ek repceméz

Az epret összeturmixoltam, épp 200 ml sűrítmény lett belőle. Belekevertem az agar-agart, majd összeforraltam. Mikor picit kezdett hűlni, ment hozzá a méz, jól elkevertem, kiöntöttem a szilikonos bonbon formába. Hagytam kihűlni, -nem volt nehéz, 14 fok van a házban… 🙂 ) aztán bement egy órára a fagyasztóba. Onnan fel a hűtőbe, és ott tartózkodik most is fogyasztásig, csak a fotó erejéig volt távol 😀

eper bonbon

Agar-agar

Frissen:
AlgasAgar-Agar

és porítva:

agar agar szárítmány

Az agar-agar egy tengeri alga alapú, nagyon régi, japán tápanyag, lényegében zselésítő anyag. Néhány éve jelentős irodalma alakult ki ennek a különleges élelmiszernek. Különösen azokban az életmód tanácsokat népszerűsítő munkákban foglalkoznak sokat vele, amelyek az úgynevezett Okinawa-módszert írják le, a közismerten karcsú, elhízástól ritkán szenvedő és a földön legtovább élő japán nők fogyókúrás módszerét. A testsúlycsökkentésnek ez a japán módja az agar-agarnak köszönheti hatásosságát.
Az agar-agart hagyományosan szószok, levesek, pudingok, krémek sűrítésére, zselésítésére használják. Vízfelvevő képessége ugyanolyan jó, mint a zabkorpáé , tapadó képessége viszont jóval szerényebb. Sajátosságát az adja, hogy bármely folyadékkal érintkezve azonnal zselét képez, ezért remekül használható például túró- vagy gyümölcstorták készítéséhez.
Zselésítő hatása még a zselatinénál is jobb!
Egy jó nagy pohár vízben (tejben, teában, gyümölcslében) elegendő egy grammnyi mennyiséget feloldani belőle, és a főétkezések előtt 5–10 perccel meginni.
Nagyon jelentősen javítja az alkalmazott súlycsökkentő diéta hatásosságát!
Forrás: http://karcsusag.blogspot.hu/2011/08/az-agar-agar.html

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: