Málnaturmix   2 hozzászólás


málnaturmix

Ma délelőtti italunk ez a gyönyörűséges, kicsit pikáns málnaturmix volt 😉

Hozzávalók:
25 dkg málna
1 banán
1 marék áztatott mandula
1 l forrásvíz

A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, és szép komótosan megiszogatjuk 😉
Egészségetekre!

A málna jótékony hatásai a szervezetünkre:

málna

A málna, sok piros gyümölcshöz hasonlóan rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz, így erősíti az immunrendszert és megelőzi a rákos megbetegedéseket.
Kitűnő vértisztító, vérszegénység ellen is hatásos és csillapítja a lázat.
A-vitamin tartalma révén segít a látásjavításban.
Különböző vérzések csillapítására is alkalmazható.
Ezeken kívül jelentős mennyiségű B1, -és B2-vitamint is tartalmaz.
Rendkívül gazdag színanyagokban, flavonoidokban, gyümölcssavakban, cserzőanyagokban és növényi rostokban.
Pektin is található benne, ez az anyag emésztésjavító hatásáról ismert.
Az ásványi anyagok közül a kálcium-, kálium-, magnézium- és vastartalma kiemelkedő, mennyiségét tekintve pedig a szervezet napi szükségletének 10 %-át fedezi. Jól teszed, ha frissen és nyersen fogyasztod, ugyanis így érvényesül leginkább a benne lévő vitaminok jótékony hatása.
Kevesen tudják, hogy másnaposság ellen és antibiotikum kúra után is jó szolgálatot tesz, mert segít helyreállítani a megterhelt emésztőrendszert és a károsodott bélflórát.
Sőt, még szépülhetünk is vele! Ez a szépségvitaminként emlegetett magas biotintartalmának köszönhető, amely szépíti a bőrt, csillogóvá és dússá teszi a hajat.
Antocianin tartalma révén mérsékli a magas vérnyomást.
Emellett szabályozza a vércukorszintet, enyhíti a menstruációs görcsöket.
Megfázás esetén készíts málnaszörpöt, majd szobahőmérsékletű állapotban kortyolgasd el!
Levelei értékes gyógynövény-alapanyagnak számítanak.
A málnából készült tea pedig antibakteriális, ér, -és pórusösszehúzó hatású.
Cukorbetegség, húgyúti panaszok, meghűlés és lázcsillapítás esetén is hasznos málnából készült teát inni.
Cseranyagai hasmenéskor segítenek, antibakteriális, összehúzó hatása pedig a szájnyálkahártya gyulladásos állapotainak megszüntetésében segédkezik.
Rovarcsípések okozta duzzanatok borogatására is használható.
A málna rendkívül sérülékeny gyümölcs, így oda kell figyelni a megfelelő tárolására. A legjobb, ha hűtőben tartod, itt 2-3 napig is eláll, napon és szobahőmérsékleten nagyon hamar megromlik. Kiválóan alkalmas mélyhűtésre, ízét, zamatát jól megőrzi. Csak közvetlenül fogyasztás előtt mosd meg!
Forrás: http://www.bien.hu/a-malna-jotekony-hatasai/egeszseg/taplalkozas/112819

Reklámok

Posted 2014. június 21. by eletkert in Gyógyító italok, Nyers ételek, Receptek

Tagged with , ,

2 responses to “Málnaturmix

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ez nagyon jól néz ki. Biztos finom is lehet. Nem sok az a víz bele? Nem higítja fel nagyon?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: