Uborka krémleves   Leave a comment


ubileves

Tovább folytatódik a nyers ételek sora, ami délre ebben a finom levesben csúcsosodott ki 😉 Az elkészítése is nagyon egyszerű: menj ki a kertbe, és szedd össze a hozzávalókat 😉

Hozzávalók:
5 pici uborka
2-3 szál friss kapor zsenge levélkéi
1 gerezd fokhagyma
1 ek kesudió
1 csipet só
1 tk citromlé
0,5 l forrásvíz

Az egyik uborka kivételével a hozzávalókat homogénné turmixoljuk, majd a leveses tálba öntjük. 1 uborkát felkockázunk, ő a levesbetét 😉 De tettem bele 2 szem áztatott diót és mandulát is 😉 Elég sok lett, így ez volt a vacsorám is 😉
Nagyon nagyon finom volt!!!!

Az uborkáról általában:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevés kalóriát és sok biológiailag fontos anyagot tartalmaz. Különösen magas a víztartalma (96%), emellett gazdag káliumban, kálciumban, foszforban, vasban és vitaminokban (A, B1, B2, B6, C).
Az uborka héjában sok E-vitamin is felhalmozódik, ami véd a szabad-gyökök káros hatásával szemben. Kiemelkedően magas az uborka szilícium tartalma is. Védi a bőrt, a hajat és a kötőszöveteket. Magjai növényi olajakat tartalmaznak.
Fontos biológiailag aktív összetevője az erepszin nevű fehérjebontó enzim is, amelynek antibiotikus és béltisztító hatása is van.
Az uborka kedvező élettani hatásai: serkenti a vese és a belek tevékenységét, salaktalanítja a szervezetet.
A kutatók nemrég egy, a hasnyálmirigyet tehermentesítő enzimet is találtak az uborkában, ezért cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása.
Az uborka levét a gyógyászatban egyes bőrápoló krémek (nyugtató, bőrpuhító, tisztító hatású) alapanyagaként használják. Az uborkatej és a reszelt uborka kiváló bőrtisztító, bőrápoló. Nemcsak szépítőszernek használják, de gyógyítani is lehet vele. Az uborkalé vagy uborkapép jótékony hűsítőként hat még az erős fájdalommal járó méhcsípésre is. Ha nap-égette bőrre uborkát helyezünk, nem hólyagosodik fel, mert az uborkában gyulladáscsökkentő anyagok is vannak.
Forrás: http://www.termeszetesmegoldasok.org/ephirlevel14.htm

Reklámok

Posted 2014. július 5. by eletkert in Nyers ételek, Receptek, Táplálkozás

Tagged with , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: