Cukkíni tócsni   Leave a comment


cukkíni tócsni

Most egy sült változat következik, de mindent kipróbálok, ami csak az utamba kerül és tökkel, vagy cukkínival kapcsolatos 😉 Ez egyébként az egészségesebb változat, mert nem olajban sütöttem, hanem tepsiben 😉 Érdemes kipróbálni, mert isteni finom 😉

Hozzávalók:
1 kisebb cukkíni
1 tojás, vagy 1 kanál őrölt lenmag
2 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kk tiszta só
1 csokor petrezselyem
2 cikk fokhagyma

A cukkínit nem kell meghámozni, csak megmossuk, és a legnagyobb lyukú reszelőn (vagy a robotgépen) lereszeljük.
Hozzákeverjük a többieket, alaposan eldolgozzuk, és tenyérnyi darabokat kilapogatunk belőle beolajozott tapadásmentes lapra. Betesszük a sütőbe, és 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk, hogy mindkét fele szép aranyra süljön 😉
Lehet így magában is enni, de tálalhatjátok kefirrel, joghurttal, vagy akár fűszeres tejföllel (magtejföllel is) 🙂 Én most sok paradicsommal ettem 😉

Jó étvágyat hozzá ♥

Reklámok

Posted 2014. augusztus 1. by eletkert in Főtt étel, Receptek

Tagged with , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: