Narancskrémes csokis tortácska   Leave a comment


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egyik mai desszert ez a kis tortácska volt😉 Nekem nagyon bejött! (volna, ha marad belőle😀 )

Hozzávalók a csokis alaphoz:
8-10 szem aszalt datolya
4-5 ek áztatott dió
2 tk holland kakaópor
1 leheletnyi tiszta só

Aprítógéppel alaposan összedolgozzuk őket. Akkor jó, ha a gépben már apró morzsalékos, és ha a kezünkbe vesszük, összetapad. Ilyenkor már jól lehet dolgozni vele, mert könnyen, bármilyen formára alakítható😉
Ezt a masszát belenyomkodhatjuk egy kis tortaformába, de én most 2 nagyobb szeletkét formáztam belőle.

Narancskrém:
1 narancs kifacsart leve
1 csésze (nagyjából) mandulaliszt
1 csipet tiszta só
1 kk kókuszolaj
1 kk vaníliapor
2 ek méz (vagy bármilyen más általad kedvelt édesítő)
1 ek citromlé
1/4 biocitrom reszelt héja
Szükség szerint tehetünk bele útifű maghéjat is.

Az összetevőket sűrű krémmé turmixoljuk. Tálkába öntjük, és ha nem elég formázható az állapot, keverhetünk még bele mandulalisztet, vagy maghéjat. Az utóbbi mindenképp jobb választás, ha tartást szeretnénk adni a krémünknek😉 Mikor elérte a kellő szilárdságot, ráhalmozzuk a csokialapra, és egy lapos kenőkanállal szépen megformázzuk.

Csokimáz:
2 ek bio kakaóvaj
1 tk holland kakaópor
1 csipet vaníliapor
1 ek datolyaszirup
Felolvasztjuk a kakaóvajat, majd belekeverjük a többieket is😉 Rácsurgatjuk a tortaszeletekre, és néhány percre hűtőbe tesszük, hogy a kakaóvaj visszanyerje az eredeti dermedtségét😉
Díszíthetjük, tálalhatjuk🙂

Kellemes nasizást ♥ ♥ ♥

Mit érdemes tudnunk a datolyáról?

datolya

Datolya, a gyógyír

A datolya élelmiszer volta mellett fontos gyógyszer is, igazi felüdülés a bélproblémában szenvedőknek. Enyhíti a szorulásos tüneteket, csökkenti a hasmenést, kifejezetten jótékonyan hat a bélflóra egészére. Fájdalomcsillapító hatása régóta ismert, s a másnaposság tüneteit is enyhíti. A mérgezéses megbetegedések utáni rehabilitáció egyik fontos eleme, segít az idegrendszer épségének megóvásában, magas vastartalmának köszönhetően csökkenti a vashiányt, és ezzel együtt a vérszegénységre is kedvező hatással van. Stabilizálja a vérnyomást, ennek köszönhetően segít kiküszöbölni a szív- és érrendszeri megbetegedések egy jelentős részét.

A datolyában található magnézium, kálium, vas, élelmi rost, kalcium, mangán, réz, különféle aminosavak, folsav, valamint foszfor. Megtalálható benne az A1-, B1-, B2-, B3-, B5-vitamin. Ellenben zsír-, koleszterin- és nátriummentes.

Milyet vegyünk, hogyan tároljuk?

Ha olyan szerencsénk van, hogy friss, érett datolyát tudunk venni, akkor vásárláskor figyeljünk arra, hogy egyforma nagyságú, fényes héjú, száraz, foltoktól mentes gyümölcsöt vegyünk, amelyet a hűtőben téve akár egy hétig is eltarthatunk.

Az asztalt datolyát eredeti csomagolásában nagyjából egy évig vagy a csomagoláson feltüntetett lejárati ideig tárolhatjuk, nedvességtől mentes helyen.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/datolya-a-szupergyumolcs-48568

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: