Rozmaringos csicsóka-csusza   2 hozzászólás


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itt a csicsóka szezon, együk csak gyakran, mert nem csak finom, de nagyon jó hatással van ránk minden szinten😉

Hozzávalók személyenként:
2 közepes csicsóka

Zöldségszósz:
2 ek áztatott dió
1 ek áztatott tökmag
1 ek áztatott szotyi
1 ek karfiol darabka
1 ek cukkíni
1 pici lilahagyma
1/4 csésze víz
2 teáskanál felvágott friss rozmaring
1/2 evőkanál lenmagolaj
1 evőkanál citromlé
1 kávéskanál méz (vagy más édesítő)
pici só
1 tk saját készítésű mustár

Díszítéshez 1 maréknyi snidling, áztatott dió, 1 karika kápia paprika, 1 pici rozmaring

A csicsókát folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, majd uborkagyalun hajszál vékonyra lereszeljük.

A szószhoz a hozzávalókat robotgépbe tesszük, és alaposan összedolgozzuk. Jó, ha maradnak benne fini roppanós darabok😉
Csicsókát tányérra tesszük, megpakoljuk a fűszeres zöldségekkel, rávágjuk a snidlinget, paprikát, és feldíszítjük a paprikával, rozmaringgal és a dióval.
Végül jó étvággyal megesszük😉
Jó étvágyat hozzá nektek is!!♥ ♥ ♥

Miért érdemes csicsókát fogyasztani?

csicsoka

A csicsóka a téli időszakban kiváló tápanyag szervezetünk számára, hiszen tartalmaz magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedések, a mellrák, az elhízás és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Legnagyobb részben inulint tartalmaz, mely támogatja a máj, a lép és a hasnyálmirigy működését. Mivel feldolgozásához a szervezetnek nem kell inzulint termelnie, így a cukorbetegek egyik hasznos és kedvelt alapanyaga lehet. Az inulinnak rákellenes hatása is ismert, ezért fogyasztása mindenkinek ajánlott. Rosttartalma gátolja a hizlaló tápanyagok felszívódását a szervezetbe, ezért diéta idejére is ajánlott.
Forrás: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/egeszsegunk_ore_a_csicsoka/20121126151245

2 responses to “Rozmaringos csicsóka-csusza

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vajon miért nem tudom megszeretni a csicsókát? Próbáltam már néhányszor, de még lenyelni is nehezemre esik. Akár nyersen, akár főve, nem ízlik és tiltakozik ellene minden pocikám. Pedig tudom, hogy jó, mégsem.
    Marika

    zemplenyine@marika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: