Kérlek, hagyjatok élni!   89 hozzászólás


Pedig mekkorát kaszálhattam volna! 3. rész
10649905_711320698923734_6652428092350204309_n
Megérkezett a NAV válasza a 2. részben írt észrevételeimre…
Akit érdekel, az első részt pedig itt találja 🙂

Kezdeném is azonnal a NAV határozatával, aminek a lényegesebb részeit lefotóztam.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulasztási bírságot azért nem szab ki, mert nem teheti, ugyanis 2 éve ugyanezen okból kifolyólag már 40 000Ft-ot kiszabott….

És a megállapításaik 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Megjegyzem, amikor április 24-én a NAV-os dolgozók a határozatukkal voltak elfoglalva, én a fiammal a városi kórházban vártam vérre, mert leukémiás volt. Május 2-án el is ment közülünk 😥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itt ugye, azok keresetét vették figyelembe, akiknek ez a szakmájuk, és főállásban ebből élnek! Az, hogy én most tanulgatom, nem érdekli az ellenőröket, csak a másik ember ellehetetlenítése!
Megjegyzem, a 2013-ban a fiamtól örökölt egymillió forint, jóval több, mint a minimálbérből élő dolgozók éves keresete! Nem beszélve, a közmunkásbérről, ami ennek nagyjából a fele, és a kormánytagok szerint abból bizony meg lehet élni. Azt írják, ez mégsem fedezhette a megélhetésemet. Mi van itt? Földönfutóvá akarnak tenni? És ezt megtehetik? Csak úgy, mert ilyen kedvük van???? Valaki válaszoljon, kérlek szépen benneteket!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És itt van a lényeg, a felső bekezdésben: “A megbízási jogviszony keretein belül végzett tevékenységért kapott jövedelme valószínűleg nem fedezhette megélhetésének alapvető szükségleteit.” Azaz, ha ennyire kevés adót fizetek nekik, miért élek még?!
Ezek szerint, ha ma Magyarországon valaki vidékre költözik, és önellátásra rendezkedik be, azt így meg lehet hurcolni? Csak azért, mert az ő szavaikkal kifejezve mély szegénységben él? Valóban, nem azért költöztem ide, hogy a pénzt hajkurásszam, hanem azért, hogy élhessek! Olyan nagy bűn ez?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pontatlanul írta, mert én azt írtam az észrevételemben, hogy 2-300Ft-os órabért sem tudnék kihozni. Ők 2-3000-ről beszélnek….
Teljes mértékben figyelmen kívül hagyták azokat a tényeket, amiket az észrevételeimben leírtam, hogy Ricsi fiam segített Angliából a 2013. május 2-ig bekövetkezett haláláig, utána pedig több, mint 1 millió forintot örököltem utána, mint nyugdíjpénztári megtakarítás. Ami teljes mértékben adómentes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És a következő, amiben leírja, hogy azért kellett kitaláció alapján nekem jövedelmet vélelmezni, mert nem állt rendelkezésükre adat sem bevételről, sem kiadásról. Azért, mert NEM VOLT BEVÉTELEM!!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És mivel ilyen hatalmas bevételi forrást, -2950Ft- eltitkoltam előlük, ezért kénytelenek voltak szegények 200%-os adóbírságot is megállapítani 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezt még különös esetben sem lehet méltányosságból elengedni, mert hatalmas kárt okoztam a titkolással a rendszernek…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mivel pénzem nincs, fellebbezni sem tudok, mert a fellebbezés 65.695Ft-ba kerülne! Itt olvashatjátok:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ezért 30 napon belül jogerőre emelkedik, és ha nem fizetem be 15 napon belül az általuk kitalált tartozást, akkor 15 nap múlva végrehajtás alá kerül az ügy.

Mivel pénzem nincs, ügyvédet sem tudok fogadni, de amúgy sem hiszem, hogy a jog nekem adna igazat, ha ilyen törvényeket hozott…
Ötletem sincs, mit tehetnék? Ez azt jelenti, másfél hónap múlva akár ki is lakoltathatnak? Kérlek, adjatok ötleteket, mit lehet ilyenkor tenni!
Itt állok letaglózva, és nem hiszek a szememnek, hogy ilyesmi előfordulhat!

És itt van az ellenpélda… Hm…

Százmilliós csalással vádolják, ez a közérdekű bejelentés nem érdekli a NAV-ot  🙂

Posted 2015. február 28. by eletkert in Írások

89 responses to “Kérlek, hagyjatok élni!

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kedves Ildiko, akkor most tobb mint egy millio forintot kellene befizetned??? Ez egyszeruen hihetetlen! 5 db fonott kosar miatt?! Igaz en Barcelonaban elek, de nagyon szeretnek neked segiteni! Nem tudom hogy, mert nem ismerem a magyar ado torvenyeket, nekem itt Barcelonaban van egy kis vallalkozasom, itt nem olyan bunkok, mint otthon, hogy direkt arra mennek, hogy jol megbuntessenek!!!
  Ezt a buntetest ki kellene fizetned, mert ha nem, akkor csak novekedni fog, a vegen kepesek meg a hazadat is lefoglalni. Ha sok a blogod nezettsege esetleg kiadhatnal par reszt reklamfeluletnek? Vagy gondolkoztal mar valamilyen megoldason?

  • Nagyon drága vagy, de szerintem az nem megoldás, hogy a semmiből fizetünk nekik azért, mert ilyesmit álmodtak meg! Vannak kiadó bannerek, de nem jelentkezett még senki, hogy nálam szeretne hirdetni 🙂
   Még szerkesztés alatt van a bejegyzésem, csak véletlen nyomtam a publikálás gombra 🙂 Lassan elkészülök vele, majd olvasd el az észrevételeimet.
   Nagyon szépen köszönöm a kedvességedet!!! ❤

 2. Szeretettel felajánlom, hogy ha minden kötél szakad, én itt élek egy kétszobás házban, némi kerttel, és okos jogi háttérrel megoldható lenne, hogy itt éljünk együtt, bár ez csak alföld, de kezdetnek, vagy pillanatnyi megoldásnak talán elég. Aztán minden megoldódik, így, vagy úgy. Mivel 80 éves vagyok, így indokoltnak látszik, hogy valaki velem legyen. Nagyon szeretlek Ildikóm, és szeretnék segíteni.
  Marika

  zemplenyine@marika
  • Drága Marika! Nagyon nagyon szépen köszönöm a felajánlásodat!!! Remélem, nem kell a terhedre lennem, de mindenképp megnyugtató, hogy nem az erdőbe kell mennem, ha úgy hozza a sors… ❤ ❤ ❤

 3. Drága Ildikó! Mindenképpen valaki ügyvédi segítség kéne…és egy nagy nyilvános megszellőztetés! nem félelemkeltésre, hanem felkészítésre, hogy itt – úgy tűnik – bármi megtörténhet! De addig is folyamatában megmutatni, hogy nem félni és megfutamodni kell, hanem kiállni az igazságért!!! Én is ötletelek, de hiszem, szívből, hogy már meg is van a segítség! Hiszen “Ahol legnagyobb a szükség, ott közel a segítség!!!” A legjobb alkalom az összefogásra!!! Nép-nemzeti szinten!!! HISZEM!!!!!! Ha Isten velünk, ki ellenünk!! ❤ ❤ ❤ Hit! remény! Szeretet! Nagy-nagy ölelés Neked!!! 🙂

  • Köszi Évi!
   Elküldtem néhány szerkesztőségbe, épp ezért, amit írtál, mert nem akarom elhinni, hogy ez lehetséges!
   Egyébként volt egy álmom, amiben egyértelműen pozitív lezárást éltem át, majd priviben leírom 😉

 4. Sajnos, semmi ötletem nincs.Talán csak annyi, hogy a fellebbezést mindenképp be kellene adni, hogy védekezni tudjál. Szerintem először ezt kell megoldani, mert ha nem fellebbezel, akkor tényleg vége van. Persze, hogy hinni kell, de itt most cselekedni is kell.Jó lenne visszajönni a facebookra, mert itt azért jóval kevesebben olvasnak, kevesebb a segítség.Szerintem, mindenképpen fellebbezni kell. Működik mostmár ez az ingyenes ügyvédi tanácsadás rászorulóknak, hátha tudnak valami kiskaput ilyen esetben.Puszillak Andi

  Körtvélyessy Andrea
  • Andika,
   olvashatod, mennyiért fellebbezhetek! Nincs annyi a havi bevételem 🙂 És ezzel tisztában vannak! Úgy érzem, élvezik…. De vannak isteni törvények 😉
   Valószínűleg a feljelentőhöz is hamarosan visszaérkezik a bumeráng, ha eddig még nem érkezett volna meg 🙂
   Amit tudtam, megtettem. Eljuttattam néhány szerkesztőségbe, ügyvédekre, és fellebbezni nincs pénzem. Ez van 🙂

   • Ha megtudod ki a feljelentőd, add meg nekem a címét. Ingyen vállalom neki és családtagjainak megverését. Hogy jó kemény legyen a visszavágás.

   • Kedves tőled Sanyi,
    de nekünk nincs vele semmi dolgunk 🙂 Elintézte ő már saját magát. Mert a tetteink olyanok, mint bumerángok. Mindig visszatérnek hozzánk 😉

 5. Drága Ildikóm! Nem kell sem erdőbe sem mezőre menned, mert én nagyon megértelek és együtt érzek veled. Úgyis mindent itt hagyunk, ha egyszer el kell menni, hát miért ne használnánk hűségesen amink van. És amig van. Nekem rendíthetetlen hitem is van, és tudom, ha az ember elkezdi a helyeset cselekedni, akkor az folytatódik egy másik dimenzióban. Akár hisszük, akár nem. És nem csak adni kell tudni, hanem néha elfogadni is…………………
  Marika

  zemplenyine@marika
  • Marika,
   nagyon hálásan köszönöm ezt az önzetlen felajánlást!!! És igen, tudok elfogadni! Ha úgy hozza a sors, ott fogok toporogni az ajtódban 😉
   ❤ ❤ ❤

 6. Hidd el, az Élet tartogat minden helyzetben valami ajándékot. Meg kell látni. Sosem tudjuk, melyik helyzet mit is rejt. Minden lehetséges…… és nem sokáig toporognál, mert azonnal kinyitnám az ajtót is, hiszen a szívem úgyis nyitva van.
  Marika

  zemplenyine@marika
 7. Én úgy gondolom, hogy “eszköz vagy a Sors kezében”, mert kellő lelkierőd van hozzá! De egyedül nem megy!!!
  Most meg lehet mutatni, hogy működik-e még a magyar emberekben a háttársi kapcsolat!!! Rendesen el akar lehetetleníteni az illegitim kormány illegitim hatósága! Egy ügyvédre lenne szükség, aki ki mer állni az igazság képviseletében az oldaladon! Amit tudok, megteszem, hogy megtaláljuk ezt az ügyvédet!!!
  Meglehet, nem te vagy az egyedüli, akivel ez megtörténik…de talán te vagy az egyedüli, aki biztos, hogy végig fogja vinni – a magyar emberek segítségével! Én Isteni próbatételt látok benne! Ez az összeg már túl nagy ahhoz, hogy “szimpla” “ez az ember valamit nem jól csinál!” szituáció legyen!
  Én így látom!

 8. Drága Ildikó!

  Sajnálattal olvasom az újabb történéseket, s bevallom tanácstalanul állok az előtt, hogy hogyan is tudnék segíteni!
  Tudom, hogy sokan vagyunk akik szeretnének tenni valamit, de ezt kitalálni és megtenni is időbe telik.

  A fellebbezés jó ötlet lenne az időhúzás miatt, de már az maga is nagy összeg, s bár sok jó ember hamar összedobná, mégis úgy érzem, hogy itt fontosabb az elv, hogy nem lehet hagyni ezt a szégyenletes eljárást…

  Ha ügyvédre nincs is pénz, de talán egy ismerős ismerősének az ismerőse aki jártas jogi ügyekben adhatna ingyenes tanácsot, mit lehet ilyenkor tenni.

  Két helyen megosztom a Facebook-on, hogy minél többen lássák, s szüntelen pozitív gondolatokkal támogatlak harcodban.
  Kitartást kívánok neked!

  • Köszi Csabi!!!
   Így igaz, egy fillért sem, még ha lenne, akkor sem! Ez azt jelentené, hogy beszálltam a játszmájukba! Szó sincs róla!
   Kitartok, ígérem, nem adom egykönnyen a bőrömet, ahogy a kis VUK sem adta 😉

   • 🙂 Akkor már csak egy bölcs Karak kell, aki a kis VUK-ot ellátja néhány jó tanáccsal! 🙂

    Az állattartás csoportban Anikó ígérte, hogy holnap átolvassa tüzetesen az írásod, és leírja a javaslatát. Könyveléssel foglalkoznak és már volt hasonló esetük. Illetve Betyár Joci párja, Anna ajánlotta egy ügyvéd ismerősét, aki esetleg tudna tanácsot adni.
    A neve Megyesi Melinda. Email cime melinda@megyesiespapai.hu

 9. Ildikó! Az 1. rész linkje nem működik!!! Csak jelzem, mert így nem olvasható a teljes előzmény…

 10. Hihetetlen adórendszerünk van! Nekem is tartozásom volt annó az APEH felé, mert nem volt munka sokáig, művészetből nehéz megélni, pedig retaurátorként nem válogatunk a kényelmes munkákban, nem könnyű munka általában mindig máshová “sátorozni”, aki csinált ilyesmit, tudja, milyen a vándorélet! Sajnos rossz tanácsadóim voltak, bankkölcsönt vettem fel a házunkra, mondván én rendes állampolgárként nem akarok mások terhére létezni, majdcsak lesz munka, kifizetem! Persze devizaalapú volt…, többet most nem is kívánok róla írni, ismert a dolog! Most a héten költözünk ki a házból, melynek ellenértékét a bank magáénak érezte, négyszeresére növelve azt az összeget, amit kaptunk. Elmúltam 60 éves, majd csak dolgozom ameddig a Jóisten engedi, egyre távolabb kerülök szülővárosomtól, Budapesttől, de annál jobban megtalálom a saját nyugalmamat! Csodállak, és tudom, mennyi életenergia van a hozzád nem hasonlíthatóan kreatív, de céljaiban mégis hasonló emberekben! 🙂

  • Drága Andrea,
   sok erőt kívánok neked a csodás, új életedhez!! Nekem is szülővárosom Budapest, 45 évet éltem ott, de ez mára szerencsére már csak egy rémálom 🙂 Minden rosszban, van valami jó! Így lehetőséged lesz megtapasztalni a természethez közelebbi életmódot, ami rendkívüli energiákkal tölt fel, és nem utolsó sorban inspiráló, élet-igenlő! Ki tudja, mihez kapsz majd a csodás új környezetedben ihletet 😉 Remélem, látni fogjuk!!! ❤

 11. Nem lesz ismeretlen a téma előtted, de sokan már így is olvashatják!!! 😉

  http://www.fullank.com/index.php/belpol/1323-lecsapott-a-nav-a-350-forintos-csalora-felmilliot-kovetel-vegrehajtoval-zsarol

  Kósa Ella összeszedte a gondolatait – no meg persze a te történetedet, leírásodat… ❤ 🙂

 12. Kedves Ildikó! Azért még van ingyenes jogsegély…mindenképp érdemes lenne utánanézni. Bírósági közmeghallgatás… szerintem nem veszett ügy.

 13. T. Cím !

  Bocsánat, hogy ismeretlenként beleszólok:

  – Felügyeleti intézkedés iránti kérelmet nyújthat be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökéhez, ez nem díjköteles
  – 2011. évi CLXIII. törvény az ügyészségről, 29. § (10) Az ügyész ellenőrzi a közigazgatási hatóságok, valamint a bíróságon kívüli más jogalkalmazó szervek által hozott egyedi, bíróság által felül nem bírált jogerős vagy végrehajtható döntések, valamint hatósági intézkedések törvényességét. (Ezt bárki kezdeményezheti)
  http://www.kormanyhivatal.hu/hu/szakigazgatasi-szervek/igazsagugyi-szolgalat

 14. Dòbbanok döbbenek néha nyelni sem tudok mi folyik ebben az országba nem fog ez jóra vezetni ennyire buták azok akik ezt kitalálták vagy ennyire birkának nézik a népet vagy gyogyithatatlan betegek vagy öngyilkosjelőltek jó kis játék de ha nekem kijönne egy ilyen számla biztos hogy egy fillért nem kapnának inkább elbontanám a házat és elhordatnám a téglát és még ha erdöbe költöznék se élnének a börömön, a föld a miénk ami a főldön van az is a miénk csak egy a bökkenő hogy jogot-engedélyt adtunk a vezetőinknek kúllancskodni rajtunk és a gőgjűk már elfeledtette velük azt hogy mi emberek vagyunk és nem fejőstehenek-birkák szoval csak tudatni kell velük hogy a jó pásztor már nem jó hozzánk a néphez ideje lenne megindulni a kapákkal.

  • Teljes mértékben egyetértek Zsozso!
   Még ha milliárdok hullanának rám az égből, akkor sem kapnának belőle egy fillért sem! Ez az ő játszmájuk, nem vagyok köteles beszállni a játékba 😉

 15. Kedves Ildikó !
  Ha utánaolvas, sajnos ez egy teljesen tipikus nav ( szándékos a kisbetű..) eljárás….. Becslés által megállapítunk egy adóhiányt, majd a bizonyítási kényszert udvariasan áttoljuk az adózóra…Sajnos ez, a mai Mo.-on megtörténhet és meg is történik !!! Első tanácsom, ha lehetősége van rá, azonnal írasson le mindent a nevéről, mert ez nem tréfa. Másodikként azt javasolnám,hogy azonnal keresse fel a Jogsegély szolgálatot !! Ha a jövedelmi viszonyai olyanok, a szolgálat ingyenesen segítségére lesz, beadványokat készít és ügyvédet biztosít. Amire fel szeretném hívni a figyelmét…. Mivel úgy gondolom,hogy az esete minden bizonnyal perré alakul…., a Vállalási szerződésre külön tessék odafigyelni, biztosan készüljön el és legyen becsatolva a bírósági anyaghoz !!! Tapasztalat mondatja velem…,sok szerencsét, ha esetleg kérdése lenne és meg tudom válaszolni, nagyon szívesen megteszem.
  Csókolom. 🙂

  • Nagyon szépen köszönöm János!
   Bár nagyon nem szeretnék pert, mert azzal elfogadnám ezeket a törvényeket! Meglátom, hogy alakul 🙂

   • Ha nem alakítja perré, kedves Ildikó….azzal fogadja el ezeket a törvényeket….A nav abból indul ki,hogy az emberek a nagy költségek miatt csak elenyésző számban pereskednek. Ezért szabnak ki ilyen mértékű büntetéseket, mert horribilis az illeték…Tessék mihamarabb a Jogsegély szolgálattal felvenni a kapcsolatot ,már utánanéztem, Salgótarjánban is van, a Rákóczi úton.

   • Persze,
    utána nézek, de semmiképp sem Salgótarjánban, mert az 70 km-re van tőlem 😉 Balassagyarmaton már elkezdődött a szervezés 😉

 16. Mindenképpen fellebbezni,  és vmi kapcsolatot találni.Fohász megyLégy áldottt

 17. Én ezt megpróbálnám: http://op.iuste.biz/oppt

 18. Nem akarok bele trollkodni de…
  Tegyük fel, hogy mikor a NAV-os felmutatja az igazolványát közlöd vele, hogy: “De kérem! Ez egy garázsvásár. A garázsvásárokra vonatkozó szabályok szerint, magánszemélyként a saját ingatlanomban évi 600.000 Ft értékig a saját ingóságaimat árulhatom, és nem vagyok köteles számlát vagy nyugtát adni róla.”
  Ebben az esetben is ugyan ez történt volna? Avagy volt olyan körülmény ami jogilag megdöntötte ebben az esetben a “garázsvásárra történő hivatkozást”?

  • Igen Ákos,
   ugyanez történt volna, nem véletlen ejtettek csapdába az előre nem 1 darab megrendelésével, mert így ez már nem garázsvásárnak minősül, hanem tudatosan megtervezett haszonszerzésre 😉

 19. A történetet olvasva eszembe jut, amikor a Borsod megyei rendörség gazdasági osztályának vezetöje , Dudás Péter örnagy, azért készített hamis rendöri jelentést, hogy az idöközben jogerösen elitélt Kardos József nevü szélhámos elkerülhesse büntetését.

  Dudás örnagy a 10 millió forintos sikkasztás bizonyítékainak birtokában tudatosan félre informálta az ügyészséget, a NAV-ot pedig nem is értesítette.

  Bár Kardos Józsefet a rendöri csalás ellenére elitélték, mégsem adóztatta meg a NAV az általa lenyúlt pénzt.

  A büntetés kiszabásánál nem kérte Kardostól számon a HATÓSÁG, amiért a büntetö eljárás során lekönyveletlen számlákkal, hamis tanúkkal, hamis adószámmal és hamis bélyegzö felhasználásával próbálta elszámolni a lenyúlt pénzt.

  (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a nyomozó ügyészség nem tartotta fontosnak, hogy a csaló rendört felelöségre vonja.)

  • Ezért nem szeretnék perre menni velük, mert itt nem az igazság a fontos, hanem azoknak az érdekei, akik ilyen törvényeket kitaláltak. Mindig a fennálló hatalmat védik tőlünk, emberektől, és velünk tartatják el magukat! Úgy tűnik, az, hogy magamat fenntartom, nem ok az életre, az ő jóllétükhöz is hozzá kell járulni… 🙂 Nem fogok 😉

 20. Drága Ildikém!

  A GNM-es és a további netkapcsolatunk arra kötelez, hogy én is hozzáfűzzek az esetedhez valamit, mert a “hatósági bekeményítés” kezd számodra egyértelműen kellemetlenné és komollyá válni (vigyázz, hogy DHS-ed ne legyen belőle, ezért lazán, stressz nélkül kezeld a helyzetet!). Sajnálom, hogy Magyarország még mindig a rosszakarók és a spiclik országa, hiszen a helyzeted – ha jól olvastam a feltett anyagból – azokután alakult így, hogy “valaki(ik)” feljelentett(ek) a NAV-nál…

  Először: a figyelmedbe ajánlok egy weboldalt: http://op.iuste.biz/ucc-jogervenyesites , amelyen egy lehetséges jogérvényesítésre találsz olyan instrukciókat, amikkel egy jól menő, a mindenkori kormányok jellemtelen és embertelen rendelkezéseinek a kivédésére szakosodott, empatikus és segítőkész magyar ügyvédi irodával biztosan a Te javadra tudod fordítani az egész ügyet.

  Másodszor: Több mint 4000 kedvelőd van ezen a portálon. tehát tőlünk 500 Ft-jával összejön 2 millió forint arra, hogy legyen tartalékod megkezdeni azt a bírósági pert, amelynek pozitív töltete és eredménye precedens értékű lehetne mindenki számára… Priviben kérem azt a számlaszámot (ne a Tiéd legyen, hanem egy teljesen megbízható ismerősödé), amelyre én máris betehetnék 1000 Ft-t, hiszen gyakran járok Salgótarjánba, így készpénzben nem probléma betenni a megadott számlára ezt az összeget.

  Harmadszor: Beszéld meg a magyarországi szimpatizánsaiddal, hogy létrehoztok egy civil Polgári Társulást, amelynek elsődleges feladata a Természet védelme és a Germán gyógytudomány terjesztése lenne, valamint az ehhez hasonló esetek jogi hátterének a bebiztosítása. Meggyőződésem, hogy ebbe a nonprofit civil szervezetbe sokan utalnának vagy tennének be pénzadományt és be lehet jelenteni a megfelelő minisztériumba az adó 1%-nak a vállalkozásokból lehetsége átutalására is.

  Szóval a rosszat is jóra lehet fordítani, ha van megfelelő életerő és szakmai felkészültség Bennünk, mert ez a társadalom a szegényeket zsaroló és kifosztó áldemokratikus berendezkedés, amit nem erőszakkal, hanem a felsőbb tízezer “fegyverével”, azaz jogi lépésekkel és eljárásokkal lehet csak megfékezni, ill. az ellenünk hozott értetlen határozatokat kivédeni.

  Ha kellőképpen összefogunk többen és többen, akkor ennek komoly eredménye lehet! Ügyes és talpraesett személy vagy Ildikém, aki a magas tudatossági szintjével ennek az esetnek kapcsán sokat tehet nem csak a saját érdekében, de közvetve még másoknak is.
  Légy ennek az útnak a kezdeményezéje és felelőse Ildikó!
  Mivel az igazság Veled van, az UNIVERZUM rezgése is fog segíteni a hála és köszönet kifejezésével, és még Ricsi is fogja küldeni Neked a szellemvilág angyali szeretetenergiáját!

  Szeretettel ölellek: Gyuszi

  • Köszönöm Gyuszi a rengeteg hasznos ötletet!
   Abszolút meggondolandó ez a Polgári Társulás! Utána érdeklődöm, mi az útja 😉
   Igen, Rics folyamatosan velem van és segít!!!! ❤ ❤ ❤
   Gyuszim, most jutott eszembe, hogy a GNM-es kérdésedre nem válaszoltam 😦 Nem lesz belőle DHS, mert szerencsére itt vagytok ilyen sokan, akiknek elmondhattam, kibeszélhettem magamból, megvitattuk, teljesen kivesézzük lassan 😉 És bár okozott néhány kellemetlen percet, mikor először olvastam, és órát, mikor ezt a cikket írtam belőle, de ahogy elkészültem vele leraktam, nem cipeltem tovább 😉 Ráadásul segítség is érkezett, szóval megoldhatatlannak egyáltalán nem éreztem 🙂 A Leszarom tablettát tudod, már régóta bevetem ilyen esetekben, mert egyetlen pribék sem ér annyit, hogy megbetegítsem miatta magam 😉
   Köszönöm a törődést!!! ❤

 21. Nicsak, nicsak, ki járt itt? A feljelentő, vagy egy NAV ellenőr? Teljesen leszavazta a cikket 😉
  Az ő szempontjából valóban kényelmetlen lehet 😉

 22. Én egykávét fogadtamel és százezerletta büntetés megvan a véleményem az egész országrol

 23. http://www.jogiforum.hu/kozerdeku/403#ixzz13xT1qwnt
  Ha nincs pénzed ügyvédre, itt kérhetsz segítséget.
  Remélem tudtam ezzel segíteni.

  • Köszönöm szépen Edit,
   de ma már jelentkezett egy adószakértő úr, -aki nem mellesleg a barátnőm főnöke-, hogy ingyen elvállalja az ügyemet. Már el is küldtem neki minden papírt. Reménysugarak nyíltak ❤

 24. Csak egy ötlet…. Egy vagyonosodási vizsgálat is igazolhatná, hogy nem kereshetett, még elméleti szinten sem ennyit!!

  • Ha vagyonosodási vizsgálatot indítanának, azt állapíthatnák meg, hogy csökkent a vagyonom több, mint 1 millió forinttal, mert el kellett adnom az autómat.

 25. Aszittem mán semmin sem döbbenek meg, férfiasan bévallom tévdtem. Küldj egy számla számot, mert a mútkor es le nyúta a posta is. /van egy kert és egy üres lakás es. / ( ha minden kötél szakad, igaz a z alfödön) tsokkk: ml.

 26. Örömmel olvasom, hogy hozzáértő kezébe került az ügy!
  Nem szűnő pozitív kisugárzással gondolunk továbbra is rád és várjuk a fejleményekről szóló tájékoztatást! ❤

 27. Átemelte Budapest.

 28. Há illen kápitalizmut csántak nekünk a másvallású komenisták! Fogyassz, fizess adót es ,vagy dögöjj meg. Kölla hely a zóhitüjeknek
  golynak ,sikának nincs kegyelem. /szolga lehet esetleg de,hogy háza es van ?!/
  Értem a szeted a Nav irant, legalább kiderül menyi szittya magyar szeret! /hehehe …/

 29. Szia drága Ildikóm!

  Szerintem is nyilvánosságra…és a médiától kellene segítséget kérned! Minden ami szóba jöhet…rádió,Tv,újságok…
  minél több helyre írsz,annál jobb!
  Én a Tv-ét tartozom a legjobb megoldásnak,mert egy jó és okos ügyvéd pillanatok alatt átlátja a helyzetet és orvosolni is tudja .Látod milyen sokan drukkolunk itt neked.:) Hidd el,az igazság nem maradhat titokban…és mindenre fény derül.Hiszen ebben az országban leplezetlenül megy a rengeteg sikkasztás,csalás,lopás,ellehetetlenítés. Az ausztrál magyarok is azt mondják ránk,(bocsánat),hogy “birkák2 vagyunk.
  Szeretünk téged,és a Jó Isten fog segíteni!
  De ezt már nagy nyilvánosságra kell hozni….mert csak így lesz visszhangja.

 30. Kedves Ildikó!
  Most olvastam a felét a történetének. Érdeklődnék, hogy milyen további segítségre lenne szüksége és hogy áll az ügye?
  Köszönettel,
  Török Gábor

 31. Szia Ildikó! Nagyon szorítok neked és bízom benne hogy hamarosan kiderül az igazság!
  Kitartás!

  Várfalvi Péterné
 32. Sajnos ezt már csak egy ügyvéd tudná rendbe tenni, de az is költség.
  Ha nem lépsz semmit, simán elárverezik alólad a házat, akkor már esetleg érdemesebb lehet eladni.
  Helyedben valószínűleg eladnám a házat, kiköltöznék külföldre és negyedévente küldenék egy képet a seggemről a navnak.
  Ha van 1-2 nem túl idős rokon, lehet neki bejegyeztetni holtig tartó haszonélvezetet, az ilyen kecókért nem kapkodnak az árveréseken.Ha kp-ért eladod a házat és a a pénzt nem teszed bankba, akkor ahhoz sem tudnak hozzáférni egykönnyen.
  Ha rokonnak-hozzátartozónak adod el, attól is elvehetik, csak vadidegentől nem.

 33. egyik facebook csoportban találtam ezt a hozzászólást:

  Ágnes Szőke: Kérem, hogy privátban írjanak a dr. Szőke Ágnes Ügyvédi Iroda FB címére, megnézzük az ügyet, ha szeretnék. Pro bono.
  1 March at 10:36

 34. Szerintem veszteni valód innentől nincs. Tanulj meg robbanószert készíteni és a maradék pénzedből utazz el a NAV székházba. A többit mindenkinek a fantáziájára bízom!

 35. Valahogy a költségmentességet kéne elérni,ami nem tudom,hogy ezeknél működik-e,de a bíróságokon igen.Kell lennie e gy megoldásnak olyan nincs,hogy nincs semmi.A fellebbezést mindenképpen add be,még ha nincs is rajta illetékbélyeg,lényeg az,hogy megkapják.Tértivevényes küldeményként add fel,hogy legyen a kezedben bizonyíték,hogy te fellebbeztél.Sőt az lenne a legjobb,ha egyenesen egy osztályvezetőnek írnál,név szerint.Egyáltalán nem biztos,hogy ezt a szemét aljas végzést egy vezető hozta,nem kizárt,hogy valami kis aktakukac megszokásból már küldte is a büntetést.Ne hagyd!

  • Szia Andi!
   Nem hagytam annyiban, dr. Horváth Gyula adószakértő elvállalta a képviseletemet a NAVnál. Már intézkedik:) Majd beszámolok a fejleményekről 😉

 36. Szia.

  Az objektív valóságot sajnos nem lehet figyelmen kívül hagyni, DE. JOG SZERINT se a Magyarország nevű állam, sem annak alaptörvénye, ekképp semmilyen intézménye sem létezik, a bíróság sem. Fizikailag persze vannak, mert a hatalom egy megszálló állam segítségével 3 éve kísérletet tesz a magyar állam hatályon kívül helyezésére és annak helyeinek elfoglalására. Ennek az új államnak, annak alaptörvényének és azon keresztül az intézményeinek nem kell engedelmeskedned, sőt, az alkotmány előírásai alapján nem csak jogod, de egyben kötelességed is az ellene való fellépés. Amit tehetsz: bemész a tárgyalásra és közlöd velük, hogy érvénytelen jog alapján kívánnak ellened eljárni, ekképp nem hogy eljárni nincs joguk ellened, de még idézni sem! Tudom, ez most nagyon bonyolultul és meredeken hangzik és nem bizonyítottam. Pár szóban nem is lehet, de egy A4-es lapon sima ügy. Nem véletlenül nincs élő alkotmányjogász ebben az országban, aki vitába merne velünk szállni, egy pár meg kezdi elismerni, amit fentebb leírtam. Konkrétan Vörös Imre alkotmányjogász is azt mondja, amit mi, azaz hogy alkotmány elleness államcsíny történt, ekképp az alaptörvény betartása nem kötelező. De nézd meg a személyidet. Jó esetben az van rajta, hogy: Magyar Köztársaság. Amennyiben így van és érdekelne ez az út, a facebook-on megtalálsz. Egy pöckölő kéz a profilképem. Minden jót! 😉

  • Szia Tamás 🙂
   Pontosan értem, amit mondasz,olyannyira, hogy még bíróságra sem vagyok hajlandó betenni a lábam. Mert azzal, hogy odamegyek, máris bezárok egy olyan kört, amivel azt mondom, részt veszek a játékukban. Semmiképp sem veszek részt benne, ugyanis ember vagyok, és nem személy, akire a törvényeik vonatkoznak 😉
   A facebook on már nem tudlak megkeresni, mert engem már csak személyi felmutatásával engednének be oda, amire értelemszerűen nem vagyok hajlandó 😉
   https://eletkert.wordpress.com/2015/02/05/facebook/
   Itt viszont megtaláltok 😉

 37. Ez olyan, mintha a rendőrség elkapna egy 26 éves zsebtolvajt (első alkalommal), és kiszámolnák, hogy 18 éves kora óta hány lopást kellett elkövetnie, hogy abból megéljen, és azért kapna büntetést. Nincs bíróság, ami ezt helybenhagyná. A 2950 Ft jövedelem utáni Áfa és SZJA megfizetésére kötelezhető az adózó (931 Ft, ha jól számolom), valamint a mulasztás miatt legfeljebb néhány tízezer forint bírság megfizetésére.

 38. Tapasztalatom szerint, a navval szemben nem lehet nyerni.
  Legnagyobb lehetséges eredmény velük szemben az, ha a másodfok, vagy a bíróság megszünteti a határozatukat, mert az eljárásrendben hibát vétettek.
  Ilyenkor sem az van, hogy békén hagynak, hanem a bíróság egyúttal kötelezi őket új, ezúttal törvényeknek minden tekintetben megfelelő eljárás lefolytatására, és indul minden elölről. A vizsgálat még szélesebb körű lesz, még több erőforrást fognak ráfordítani, még több hülyeséget fognak állítani, még nagyobb lesz az összeg amit követelnek.
  Mióta bevezették a fordított bizonyítási kényszert, nekik áll a zászló, ugyanis neked kell bizonyítani, hogy az általuk állított dolgokat NEM csináltad. Az meg ugye a legtöbb esetben a lehetetlenséggel határos.
  Úgyhogy neveden lévő cuccok, ingatlan, autó, bankszámlán, egyéb hivatalos megtakarítási formákon, értékpapírok, részvények, kötvények, ilyenkor általában végül a nav által lenyúlásra kerülnek, miután a kuncsaftnak nem marad pénze ügyvédekre, vagy életkedve a szélmalomharchoz, és a határozat fellebbezés híjján jogerőre emelkedik.
  Sajnos az ügyvédek sem igazán tudnak széllel szemben, csak ha valami extrém törvénytelenség van…
  Nem akarlak elkeseríteni, de ha felkerül a bíróságra, akkor a bíróság nagy valószínűséggel igazat fog a navnak adni, mert hivatalosan a ksh létminimum összeg alatt nem lehet megélni, vagyis itt a közmunkás bér és a ksh létminimum közötti összegkülönbözetet feltételezik adózatlan jövedelemnek egy bizonyos időszakra. Ha tudod bizonyítani, hogy a nav által feltételezett időszakban volt olyan egyéb jövedelmed ami fedezi ezt a különbözetet, akkor elhárul a szar, de egyébként nem igazán.
  Mellesleg ez azt is jelenti, hogy az összes közmunkás feje felett lóg damoklész kardja, csak nem tudnak róla.
  Ha csak annyit tudsz bizonyítani, hogy a tojástartókból biztosan nem lehetett ez az összeg amit állítanak, akkor jó eséllyel kapsz azonnal egy vagyonosodási szja vizsgálatot, hogy akkor milyen jövedelemből fedezted a különbözetet?
  Szép dolog, hogy van ügyvéd aki képvisel, de visszafelé is elsülhet, ha hamis biztonságérzetbe ringatod magad egyúttal. Legrosszabbra érdemes felkészülni, akkor nem ér meglepetés.

  • Kedves Trallala,
   ahogy a NAVnak is megírtam, nekem nincs már mit elveszítenem, ugyanis a pici házamon (2 millió, 60nm) kívül, semmim sincs. A kisfiam, aki a kérdéses időben Angliából támogatott, épp 2 éve (az eljárás kezdetekor) elhunyt. Így a NAV ezt nem veszi figyelembe, mert nem tudom bizonyítani.
   A biztonságérzetem nem hamis, mert nem egy ügyvéd meglétéből fakad, hanem belülről.
   Néhány hete feltették nekem a kérdést, hogy hazamegyek a kisfiam után, vagy az életet választom. Csodás dolgokat éltem akkor át, így megerősítettem, hogy az életet választom. Ezért biztos vagyok benne, hogy a Jóisten megsegít, és biztosítja azt, ami az élethez szükséges.
   Senki ember fia kedvéért nem vagyok hajlandó sem félni, sem aggódni! Az ugyanis egyenlő a saját magam megbetegítésével, amit egy pribék kedvéért sem teszek meg 😉 Egyébként biztos vagyok benne, hogy pontosan tudják, hogy semmim sincs, és azzal is tisztában vannak, hogy a koholmányuknak semmi alapjuk sincs, épp ezért csinálják. Ha körülnézel, láthatod, hogy mindenhol azokat vegzálják, akik nem képesek, vagy nem hajlandóak arra, hogy pénzzel támogassák ezt a velejéig romlott, életellenes rendszert.
   Így, ha a házikóm kell nekik, lelkük rajta! Nekem biztosan lesz hajlék a fejem fölött, ugyanis ez ember adta jogom itt a Földön 🙂

   • Ildikém drága, az emberi értéked nagyon magas szinten rezonál, és ezt semmihez sem lehet hasonlítani! Melletted állunk, hiszen igazad van! Szeretetteljes öleléssel: Gyuszi

   • Köszönöm, drága BARÁTOM!!! ❤ A legnagyobb bajban is itt álltatok mellettem! Mi ez, ahhoz képest? Csak egy kis morzsa… 🙂

 39. Aki – fél , az nem egész, aki egész, az nem fél

 40. Ildikó lélekben melletted vagyunk. Hiányzol a csoportból. Ha bármit tehetünk érted, szólj! Becsüllek a bátorságodért, méltóságodért! Remélem, minden jóra fordul 🙂

 41. Kedves Ildikó!
  Kérem, írja meg, mi lett a nav-os ügy vége. Ha vége van egyáltalán.

  • Kedves Egon,
   sajnos, még nincs vége! Sőt! Most kezdődött újra 😦
   Van egy végtelenül kedves adótanácsadó.Horváth Gyula, aki tavaly február óta ellátja a képviseletemet a NAVnál. Sikerült elintéznie, hogy a több, mint 1,6 millió forint törvénytelenül előírt tartozást eltöröljék, de most újra kezdték az egészet.
   Vizsgálják, hogy miből éltem 2012-13-ban! Ha nem haltam még éhen és nem fagytam meg, akkor adót csaltam tőlük, mert ilyen kevés pénzből nem lehet megélni…
   Ja és beidéztek kihallgatásra, és nincs olyan, hogy nem tudom kifizetni az útiköltséget hozzájuk, (71 km) mert ha nincs rá pénzem, elővezettetnek a rendőrökkel, és azt is kifizettetik velem! Illetve tartozásként rám írják, mert ugye nincs miből kifizetni 🙂
   Gyula azt ígérte nekik, hogy médiacsend lesz, amíg le nem zajlik ez az újabb vizsgálat is, mert sértőnek érezték a VNTV-s riportot, pedig nem érzem, hogy bárkit is bántottam volna….
   Ha vége lesz, lesz újabb riport, hogy milyen, az nem rajtam múlik 🙂 Addig viszont csend lesz, ahogy ígértük 🙂
   Köszönöm az érdeklődését! ❤

 42. Kedves Ildiko!
  En is hasonlokepp jartam a NAVal.
  Elmaradt fel evi szemetdij miatt ugyanis korhazban voltam s utolagosan igazoltam. Ezt nem fogadtak el mert elore kell bejelenteni. Ami sehol nincs a szerzodesben amelyet nem en kotottem veluk. Egy evig vitatkoztam.
  Erveltem s csak azert sem fizettem.
  Atadtak a vegrehajtonak behajtasra.
  A 12000ftbol 80000ft lett. A vegrehajto tajekoztatott hogy a rokkant nyugdijambol fogja levonatni . Akkor hitelt erdemloen / jovedelem s csekkek masolataval igazoltam s reszletfizetest kertem mert akkor ehen halok. A vegrehajto a penzhez akart jutni. Tehat megadta 1 evre.
  Kifizettem. Az ingatlanra ratenni hosszadalmasabb procedura. S a koltseget o viseli.
  Szovalj hajolj meg s fujjon el folotted a szel!!! Biztonsag kedveert “ajandekozd” el a hazad megbizhato rokonnak. Adomentes.S mint szivessegi hazhasznalokent jelentsd be magad.
  En is szivesen befogadlak mivel toloszekben elek faluszelen fuzfa nadas kozeleben…
  Az aljas vilagon nem nem tudsz valtoztatni csak a sajat hozzaallasodon.

  Szkrinyar Katalin
  • Kedves Katalin!
   Hasonlóképpen jártam el, ahogy írtad. 6 év alatt sikerült a 2 millió forintot 400 ezerre lealkudni, ami ugye teljesen fair egy 350Ft-os kosárkához képest 🙂 Egyenlőre részletfizetést kaptam, de ahogy eladom a házam, kifizetem nekik, ne legyen velük semmiféle kötelékem. Lelkemben nem tudnak kárt tenni, ez a fajta mocsok, ami ma körülvesz minket nem képes megérinteni 🙂 Mosolygok rajtuk és élek tovább boldogan 😉 ❤

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: