NE HASZNÁLD, ÉS MEGSZŰNIK LÉTEZNI!!!   3 hozzászólás


Ezt az írást kaptam, és most megosztom veletek, mert mélységesen egyetértek vele.

Hagyd ott!

“Nagyon sokszor és sokan kérdezik, akik elkeserítőnek látják a helyzetüket, hogyan lehetne megváltoztatni a világot, amelyben élünk…
A megoldás pofon egyszerű:
NE HASZNÁLD, NE NÉZD, NE HALLGASD, és NE OLVASD!

Ha valamit nem használunk, mellőzünk – elsorvad, tönkre megy. Békében, csendben. Véráldozat, különösebb erőfeszítés, és háború nélkül.
Ne nézd a tévét, ne hallgasd a rádiót, ne olvasd az újságot, ne használd a bankot, ne menj a multihoz vásárolni, vagy ha mégis, ne vedd meg, ami nem jó neked.
Ha egyre többen teszünk így, nem lesz bevételük, nem lesz profitjuk, és ha nincs nyereségük – egyszerűen megszűnnek létezni. Mert az egyetlen isten, amit ismernek a PÉNZ!!! És ez a mi nagy szerencsénk – ha végre felfogjuk, hogy mit jelent… mert a pénzt MI ADJUK NEKIK, azzal, hogy nézzük, hallgatjuk, megvesszük, megesszük, elolvassuk, használjuk, amit kínálnak nekünk.
Mi éltetjük a gagyi tévé és rádióműsorokat, a hazug híradókat, a bulvársajtót, a bankokat, a bevásárlóközpontokat, a mérgeket gyártó gyógyszergyárakat. Nem más a hibás mindenért, hanem MI MAGUNK.
Ja, és a megoldáshoz nem kell összefogni, nem kell csoportot alkotni, nem kell elnököt és titkárt választani, vagy pártot alapítani – egyszerűen CSAK MEG KELL TENNI. Mindenkinek, egyénileg.
A „NE HASZNÁLD ÉS MEGSZŰNIK LÉTEZNI” módszer a világ megváltoztatásának csupán az egyik fele.
A másik fele: „FIGYELJ A JÓRA ÉS A SZÉPRE!”
Az agyunk mindig azokat a dolgokat keresi, azokat a dolgokat veszi észre, amelyekre parancsot kap tőlünk. Ha a rosszra, a félelmetesre „állítjuk rá”, mindig ezt fogja keresni, és meg is fogja találni. A figyelem pedig a dolgokat növeli, erősíti. Növeli a szépet, a jót, de éppígy a félelmetest, vagy a szörnyűt. Talán már észrevettük, hogy a média leginkább arra kondicionál minket, hogy félelemben éljünk. Féljünk a betegségektől, az elhízástól, a balesetektől, a természeti katasztrófáktól, a többi embertől – egyszóval mindentől és mindenkitől. Egy idő múlva ez lesz az agyunk alapbeállítása. Pontosan olyan, mintha a google keresőjébe minden nap a „mitől félhetek” kifejezést írnánk be. Ömlenek a találatok egész nap…
A világ megváltoztatásához az agyunkat tehát át kell állítani szépség és jóság kereső üzemmódra – ami bizony nem túl egyszerű, mert szembe megy a fő áramlattal, és a legtöbb ember mentalitásával.
TUDATOSAN keresnünk kell minden nap, hogy mi az, ami szép és jó az életünkben. Esténként célszerű le is írnunk pár mondatban az aznapi boldogság termést. Ha elég kitartóak vagyunk, egy idő után az agyunk valóban átáll boldogság kereső üzemmódra, és képes lesz figyelni minden szépre és jóra. Amit pedig figyel – megerősíti.
Így erősödik meg a világban minden, ami szép és jó. ÁLTALUNK.”

Posted 2015. március 27. by eletkert in Írások

Tagged with

3 responses to “NE HASZNÁLD, ÉS MEGSZŰNIK LÉTEZNI!!!

Subscribe to comments with RSS.

  1. Azt hittem, hogy csak én egyedűl gondolkodom így, de látom már, hogy egyre többen vagyunk! És lassan már annyian leszünk hogy összeér a kezünk, a szívünk, és a sok hiábavalóság tényleg megszűnik.!!!

    zemplenyine@marika
  2. Messzemenőkig egyetértek! Magunkban kell elkezdeni a változást, és arra fókuszálni, amit megtapasztalni szeretnénk. Egy nap pedig “eljuthatunk” oda, hogy nem ítéljük meg a környezetünket, csak szemléljük. Ekkor megszűnik a rossz rossznak lenni, megszűnik a jó jónak lenni, minden csak VAN a maga megtestesülésében. Ekkor éljük meg az igazi szabadságot.

  3. Igen én is próbálom ezt a tőlem telhető legteljesebb módon, és remélem egyszer tényleg eljutunk oda, hogy sokkal többen lesznek, akik így élnek.
    Nagyon jó volt Veled és Istvánnal tölteni azt a jó fél órát, köszönöm, hogy megosztottad velem is. ( VNTV).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: