Hortobágyi zöldséges palacsinta   Leave a comment


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gondoltam, ideje kicsit újítani a palettán, de így tél végén, amikor még nincsenek friss zöldségek, gyümölcsök, elég nehéz a dolgom, ha nem szeretnék a messzi földről érkezett GMO gyanús zöldségekből enni 😉 Ez a mai próbálkozás, nagyon jól sikerült, rajta vagyok a folytatáson is 😉

Hozzávalók 6-8 palacsinta elkészítéséhez:
5 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
2 ek frissen fejt tej
1 tojás
1 dl meleg forrásvíz
1 diónyi kókuszzsír

Ha sűrű a tészta, tehetünk még hozzá vizet.

Habverővel összedolgoztam a tésztát, és folyamatosan sütöttem, miközben elkészítettem a tölteléket. A diónyi kókuszzsírral minden újabb adag palacsinta előtt picit kikentem a sütőt, de nem fogyott el 😉

Töltelék:
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 lilahagyma
1 cikk fokahgyma
1 retek
1,5 kápia paprika
1 pici paradicsom
1 kk tiszta só
2 kk pirospaprika
1 kk majoranna
1 ek hidegen sajtolt lenmagolaj

A hozzávalókat aprítóban morzsásra aprítjuk, majd egy tálba téve krémesebbé dolgozzuk a botmixerrel.

Öntet:
2 ek zabpehely
1,5 dl forrásvíz
pici bio citromlé
1 csipet só
1 kk méz

A fentiekből botmixerrel növényi tejfölt készítünk, amiből teszünk a töltelékbe, ezzel lágyulnak az ízek 😉 Majd a töltelék legalább negyedét hozzákeverjük.
Megtöltjük a palacsintákat, majd meglocsoljuk ezzel a nyers pörköltszaftos öntettel 😉
Tavasz lévén, finom lucernacsírával, és isteni vajretekkel tálaltam 🙂
Jó étvágyat hozzá! ❤

Sárgarépa jótékony hatásai a szervezetünkre:

sargarepa1

A sárgarépa további pozitív hatásai

Az édeskés, rostban rendkívül gazdag sárgarépa tisztítja a bélrendszert, erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet, javítja a máj működését, serkenti a hulladékanyagok kiürülését, vízhajtó hatással rendelkezik, továbbá oldja a lerakódásokat a szervezetben, például a különféle köveket.

Gazdag szilíciumtartalma következtében erősíti a kötőszöveteket, és fokozza a kalcium-anyagcserét, ezáltal a zsírégetés hatékonyságát is növeli. Mindemellett felhígítja az epét, ezért hasznos a székrekedés kezelésében is.

Megszünteti az emésztési zavarokat, közöttük a gyomorsavtúltengést és a gyomorégést, valamint kihajtja a belekből a rossz felszívódásért felelős, rothadást okozó baktériumokat. A lúgos hatású sárgarépa továbbá megszünteti a savas vér következtében létrejött állapotokat, emellett, mivel az antioxidáns béta-karotin – A-provitamin – leggazdagabb forrása, védelmet nyújthat a rák ellen is.
Forrás: http://www.life.hu/ez-zsir/hirdetes/20140819-a-sargarepa-jotekony-hatasai.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: