Tavaszi szendvics   Leave a comment


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha friss, tavaszi ízekre vágytok, egészséges zöldségkenyérrel, ezt ne hagyjátok ki😉 Mennyei, és rendkívül laktató!

Hozzávalók 9 szendvicshez (1 tepsi)
1 csésze (2dl) áztatott lenmag (fele darált)
1 csésze áztatott szotyi
1 csésze nyers kukorica (most fagyasztott)
1/2 kápia paprika
2 kisebb paradicsom
3 pici fej lilahagyma
2 ek hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj

bors
őrölt kömény ízlés szerint.

A hozzávalókat aprítógépben jól eldolgozzuk. A legnagyobb tepsit kibéleltem barna sütőpapírral, és nedves kézzel rásimítottam a masszát. 180 fokon sütöttem fél órát az egyik oldalát, majd kivettem, megfordítottam, bevagdostam, és még 15 percig 150 fokon a másik oldalt is. Így most kívül ropog, belül puha a zöldségkenyér😉 Az íze pedig…… hm…😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Töltelék:
1 réteg humusz
(recept: Hozzávalók:
1 csésze főtt csicseriborsó
1 kk római kömény
1 csipet Himalája só
2 ek citromlé
2 ek pirított, majd ledarált szezámmag
1 csészényi a borsó főzőlevéből
4 cikk fokhagyma
A hozzávalókat turmixgépben homogénné mixeljük.)
1 réteg uborka
1 réteg újhagyma
1 réteg paradicsom
1 réteg retek

A kertből hoztam alá egy gyönyörű medvehagymát, azzal tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!!!❤

Kukorica gyógyító hatása

kukorica

Kellemes ízű táplálék, magas a kalcium, kálium, vas, foszfor, magnézium, rost, fehérje, szénhidrát, keményítő, olaj, zsír és vitamin tartalma. A-, B5-,B6-, és E- vitamint, szerves sót tartalmaz. Jelentős a tápértéke is, kitűnő ízanyagai mellett sok energiát szolgáltat. 100 g-ként, 3-4 g fehérjét, 20 g szénhidrátot, 8-12 g C-vitamint ezenkívül karotint is tartalmaz.
Magas elemi rost tartalma miatt serkenti a bélműködést. Segít a fogszuvasodás megelőzésében. A pattogatott kukorica fogyasztása savlekötő hatású.
Energia tartalma: 476 kcal / 100 grammban.
Hatezer éve termesztenek kukoricát a Földön. A mexikói indiánok még a sírjukba is magukkal vitték kedvenc csemegéjüket. A kukorica Amerikából érkezett kontinensünkre, mint a burgonya vagy a paradicsom, és ugyanolyan lassan is terjedt el hazánkban. Kolumbusz már első útjáról hozott a magvakból és a spanyol kertekben egyre több helyen megtalálható volt, csöves gabonának nevezték el a növényt, de csak a török hódítók közvetítésével a XVII. Században honosodott meg nálunk. Ezért volt az első neve: török búza. A másik , ma is használatos neve: tengeri, ami távoli származására utal.
A kukorica Erdélyben terjedt el a legjobban, mert a kevésbé termő búzát a kukoricával pótolták az étkezésben. Erdélyben tanulmányozhatjuk a hamisítatlan puliszka elkészítését, bár nem valószínű, hogy ma is bivaly tejjel fogyasztanák.
Forrás: http://gyogyitohatasai.blogspot.hu/2009/09/kukorica-gyogyito-hatasa.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: