Ropogós csoki   Leave a comment


Ropogós csoki

Ropogós csoki

Folyamatosan kísérletezek, mi lenne a legjobb alternatíva a csokis müzliszeletek felváltására🙂 Örömmel tudatom, hogy megtaláltam az igazit😉 Természetesen a legegyszerűbb a legfinomabb!

Hozzávalók:
1 nagy tábla étcsoki
1 tk nyers kakaóvaj
1 kk holland kakaópor (legalább 22%-os)
1 ek kókuszvirágcukor
1 nagy bögre natúr kukoricapehely

A csokit és a kakaóvajat víz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot. Végül levesszük a gázról és belekeverjük a ropogós pelyheket.
Sütőpapírra kiterítjük, vékonyan elkenjük, és megvárjuk, amíg megdermed. Akkor széttördeljük kisebb lapocskákra, és dobozban a hűtőbe tesszük, ott nyugodtan kivárhatja a sorsát😀😀😀

Jó étvágyat!

Kukorica – a fogyasztó

A szénhidrátok közül a keményítőt tartalmazók (kenyér és péksütemény, rizs, tésztafélék, burgonya, kukoricapehely) rövid ideig maradnak a gyomorban, ugyanakkor jó a savkötő képességük és nem serkentik a savelválasztást. Ezért fekélybetegek, idősek számára egyaránt javasolt az az élelmiszer, amely akár dara, akár pehely formájában tartalmazza a kukoricát.
Magas rosttartalma miatt az ebből készült termék kedvező élettani hatású, a felszívodási problémákkal küzdők alapélelmiszere, és miután hamar a telítettség érzését adja, de kisebb az emészthetőségi foka, kiválóan alkalmas fogyókúrázók számára is.
Forrás: http://puffancs.hu/?Reform_term%E9keink_%E9s_%E9lettani_hat%E1suk#kukorica

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: