Nyári szendvics   Leave a comment


Nyári szendvics

Nyári szendvics

Nagyon nagyon meleg van, gyümölcs pedig még alig😦 Ezért a szokásos gyümölcsreggelim helyett, nyers szendvicset reggeliztem😉 Isteni😉
Álljon itt a recept, mielőtt elfelejtem, mik kerültek bele😉

Hozzávalók a szendvicshez: (1 tepsi)
1 csésze (2dl) áztatott lenmag (fele darált)
1 csésze áztatott tökmag
1 csésze nyers kukorica (most fagyasztott)
1/2 kápia paprika
1 paradicsom
2 fej lilahagyma
2 ek hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj

bors
őrölt kömény ízlés szerint.

A hozzávalókat aprítógépben jól eldolgozzuk. A legnagyobb tepsit kibéleltem barna sütőpapírral, és nedves kézzel rásimítottam a masszát, majd kiment a napra megsülni😉 Kimondottan alkalmas rá most az idő😉
Nem volt türelmem kivárni, amíg elkészül, így picit besegítettem neki evés előtt egy serpenyőben😉

Szendvicsfeltét:
1 kisebb cukkíni
1 lilahagyma
1 ek extra szűz olívaolaj
1 ek citromlé
1 kk tiszta só

Botmixerrel összedolgozzuk, és már kenhetjük is a kenyérkénkre ;)Egy paradicsomkarikával mennyei reggeli😉
Utána jöhet a 6 dl zöldturmix, és máris jól laktam délig😉

Beindult a cukkíni és tökdömping szerencsére megint a kertemben, így mozgatom a fantáziámat is😀😀😀

A cukkíni:
Lúgosít, karcsúsít és hidratál is egyben. Ez az egyszerű zöldség nemcsak finom alapanyaga ételeinknek, hanem belülről szépít minket.

cukkíni

cukkíni

Kedvező élettani hatásai
A cukkini 95 %-át víz alkotja, ezáltal a szervezet számára kiváló hidratáló. Azonban nemcsak az elvesztett folyadékot segít pótolni, hanem vitamin és ásványianyag tartalmának köszönhetően számos nélkülözhetetlen elemmel tölt fel bennünket. Tartalmaz többek között káliumot, foszfort, cinket, magnéziumot és kalciumot is, ezen felül gazdag A-, B1-, B2- és B6-vitaminokban is. Kiváló folsavforrás, illetve pozitív élettani hatás rejlik még magas rosttartalmában is.
Béta-karotin és C-vitamin tartalmának köszönhetően védi az érfalakat, csökkenti vagy akár enyhíti az asztmát, illetve segít megakadályozni az ízületi és reumatikus panaszokat is. Rendszeres fogyasztása a prosztata problémák ellen is megoldást nyújthat. Kiváló antioxidáns-forrást jelent szervezetünk számára, ennek tudható be, hogy csökkenti a káros sejtmutációk kialakulásának kockázatát.

A diéták alappillére
Értékes alkotóeleme lehet fogyókúrás étrend kialakításakor, hiszen 100 grammjában átlagosan mindössze 30 kalória található. Emellett rendelkezik enyhe hashajtó hatással is, illetve magas víztartalmának köszönhetően kiváló vértisztító is. Erősen lúgosító hatású növény, így segít megakadályozni szervezetünk túlsavasodását és helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt, amely sok betegség megelőzésében szolgál. Számos diétába beilleszthető, változatosan elkészíthető zöldség. Tápcsatornáink számára laza szerkezeténél fogva könnyen hasznosítható zöldség, amelyet természetesen nagymértékben befolyásolja elkészítésének módja. Igyekezzünk minél kevesebb olajat használni egy-egy cukkinis fogás elkészítésekor, ezáltal megkönnyítjük emésztését szervezetünk számára.
Forrás: http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/egy-sokoldalu-zoldseg-a-cukkini

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: