Gyümölcsös kocka   Leave a comment


gyümikocka

gyümikocka

Újratervezés volt ma, málnás kockát terveztem, de a málna nem így gondolta:/ Pár nap alatt tönkrement a hűtőben😥
De ez a vegyes gyümölcsös élő csoda kárpótolt, remélem, a lányok is így gondolják holnap😉

Hozzávalók az alaphoz:
25 dkg kókuszreszelék
10 dkg zabpehely
10 dkg mogyoró
1 csipet só
1 csipet vanília
1 ek méz
1 ek lenmag
1 ek extra szűz olívaolaj
1 dl forrásvíz

A száraz hozzávalókat robotgépbe tettem, és morzsásra aprítottam. Majd fokozatosan adagoltam az olajat és a vizet, épp csak annyit, hogy összeálljon a “tészta”. Jó keményre sikerült most (y)
Egy 20 x 25 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral, és egyenletesen elterítettem a süti alapját, és beraktam pihenni a hűtőbe😉

Középső gyümölcskrémes réteg:
1 marék málna
60 dkg kg őszibarack
1 csipet vanília
1 csipet tiszta só
8 szem áztatott datolya
1 ek darált lenmag
1 ek útifű maghéj

Volt még néhány szem málna a kertemben, azt beletettem az édességünkbe, méghozzá teljes egészében😉 Néhány szem apró barackot felkockáztam, és a maroknyi málnámmal együtt rászórtam a tortaalapra.
A többi gyümölcsöt botmixerrel összedolgoztam, majd jöttek bele a sűrítő anyagok, amikkel alaposan összekevertem. Néhány perc múlva máris használható volt, ráöntöttem az alapra, és mentek vissza a hűtőbe.

Legfelső csokis réteg:
5 dkg nyers kakaóvaj
5 dkg kókuszvaj
2 tk holland kakaópor
2 tk bio barnacukor
A kakaóvajat felolvasztottam, majd alaposan összekevertem a többiekkel. Picit pihent a fagyóban, majd amikor már épp dermedni kezdett volna, rácsurgattam a kockákra, mert közben a tepsinyi sütit felkockáztam😉

Máris lehet fogyasztani😉
Jó étvágyat hozzá!!!!❤

Mit tudhatunk az őszibarackról?

őszibarack

Nevét valószínűleg az első fajták érési idejéről kapta. Ma már jónéhány őszibarack fajtát különböztethetünk meg az érési időtől függően. Jobb, ha a gyümölcsidény elhúzódik, hosszabb ideig élvezhetjük a friss gyümölcsöt. Az őszibarack minőségét tápanyagtartalma határozza meg. Minél sárgább a belseje, annál nagyobb a vitamin tartalma.

Tápértéke:

Kevés olyan gyümölcs van, amely több magnéziumot tartalmaz, mint kalciumot. Az állítások szerint az lenne az ideális ha minden növényben több lenne a magnézium, mint a kalcium, mert akkor jobb lenne ennek a két elemnek a felszívódása és a test jobban megtartaná, kisebb lenne a kalcium veszteség. Az őszibarackban sok a boron is, valamint a kálium, így joggal mondhatjuk, hogy az izmok és a csontok ellátója.

Gyógyhatása:

Az őszibarack ásvány és vitamin tartalma jó hatással van az egészségünkre. Sok A és C vitamin van benne, kálium boron és elég nagy mennyiségű szelén. Boron tartalmának köszönhetjük különleges adottságát, hogy emeli a férfi és női hormon szintjét a vérben. Természetes antioxidáns.

Az őszibarack A és C vitamin tartalmából következtethetünk, hogy kitűnő antioxidáns. A bétakarotin együttműködik a C vitaminnal, valamint tartalmaz szelént is, ami maga is rákellenes anyag, tehát hormon kiegyensúlyozó tevékenységet végez. Így emeli az esztrogen hormont a vérben a változó korban levő nőknél is.

Tisztítja a szervezetet:

A táplálékunk az egész testre hat, úgy az építő jellegével, mint romboló hatásával. Az őszibarack gyógyító hatása az egész testre kiterjed. A vér tisztítása, a test tisztítása. A főbb szervek is a máj, a szív, a tüdő, a vesék könnyebben gyógyulnak, ha tiszta a vér.

Tisztítja a bőrt:

A bőr tisztítása nem könnyű feladat, különösen a szennyezett nagyvárosban, ahol a bőr tisztítása szintén az egész testre vonatkozik. Az őszibarackban levő A és a C vitamin közös munkájának eredménye, hogy nagyobb az ellenállás a pattanások kifejlődésére és ellenállóbb a bőr a betegségekkel szemben. A nap hatásának is jobban ellenáll, valamint a sebesült bőr hamarább begyógyul.

Tisztítja a tüdőt:

Az ásványi sók és az A vitamin lehetővé teszik, hogy gyógyítólag hat a tüdőre az őszibarack. Az A vitamin hatására a hörgők és a nyálkahártya kevéssé ingerlékeny és nagyobb teherbírással rendelkeznek. Az A vitamin ugyanis befolyásolja a nyálkahártyák működését és hatással van a légzőszervi megfázás tüneteire. Különösen a szennyezett levegőjű nagyvárosokban van szükség a vitaminos táplálékra a tüdőtakarítás szempontjából. A gyümölcs segít a légzőszerv nyálkahártyáit egészségben tartani.

Száraz bőrre:

Ugyancsak a nagyvárosi környezet levegője ostorozza naponta a bőrt és halmozza el mérgező anyagokkal, ami a kiszáradással sietteti a korai ráncosodást. A száraz bőrre legjobb a természetes anyag-pakolás, amely tele van A és C vitaminnal. Az őszibarack kitűnő arcpakolás, a bőr megtisztul, rugalmasabbá, fiatalosabbá válik.

Székrekedésre:

A főétkezés idején keményítő vagy fehérje táplálék után nem tanácsos gyümölcsöt, különösen édes gyümölcsöt fogyasztani, mert mire a főétel megemésztődik, az étkezés végén fogyasztott gyümölcs bomlásnak indul a gyomor szájában. A szeszes gyümölcs összetétele egészen más, mint amivel el akartuk látni szervezetünket. Legjobb a főétkezés után két három órával fogyasztani a gyümölcsöt, akkorra a gyomor kiürül és teljes erővel a könnyen emészthető gyümölcsre összpontosíthat. Ezzel az aktív munkájával az egész emésztési folyamatot befolyásolja. A belekben a gyümölcs utoléri az étel maradványait és magával sodorja megakadályozva a székrekedést.

Folyadék szorulásra:

Az őszibarack tisztítja a húgyutakat, valamint vizelethajtó. Az őszibarack ugyanis nemcsak az emésztésre hat serkentőleg, hanem ösztönzi a víz kiválasztását is. Ha pedig kúraszerűen fogyasztjuk a gyümölcsöt vagy a levét, hozzásegít ahhoz, hogy a szervezetünk bármely pontján felgyülemlett folyadéktól megszabaduljunk. A legszembetűnőbb számunkra a szemek alatti táskásodás. Ha megpuffadt a bőr a szemünk alatt, bizonyosan a vesénk kiválasztásával van baj. Ilyen esetben ajánlatos jobban odafigyelni az étkezésünkre, illetve egy hathetes vízhajtó kúrát kellene végigcsinálni akkor, amikor valamely vízhajtó gyümölcsnek van az idénye. A vese nagyon elfárad az idős korra, ezért minél több segítséget kell nyújtani neki.

Sugárzás és vegyi szennyezés tisztítására:

Az őszibarack tisztítóereje nagy. Képes a testet megszabadítani a felgyülemlett vegyszertől, valamint a kisugárzásos szennyeződéstől. Ez főleg azoknak szól, akik rádiótelefont és komputert használnak. A komputer kisugárzást a szoba növényei is ellensúlyozhatják, különösen a kaktuszfélék. A nagyvárosi lakásokban egyébként a szobanövények a kintről beáradó szennyeződés 20-30 százalékát is képesek elnyelni. Fogyasztás szempontjából, ha a gyereknek komputere van, vagy valakinek a munkahelyen, ajánlatos minél több A vitaminban bővelkedő gyümölcsöt fogyasztania.

Atherosclerosis:

A test többszöri megtisztításával meg is előzhetünk egyes betegségeket. Így az érrendszeri betegségek és a többi önpusztító betegségek nem fejlődnek ki, ha gyakran fogyasztunk gyümölcsöt, és odafigyelünk táplálkozásunkra. A vitaminokkal és ásványokkal éberen tarthatjuk az immunrendszerünket, valamint segítünk megszabadulni az oxigén szabadgyököktől.

(forrás: http://www.geocities.com/zold_gyum/osziba.html)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: