Aszalványok   Leave a comment


aszalványok

aszalványok

Üvegbe, papírtekercsbe, összetekerve….. polcra, hűtőbe kerültek az első fecskék 😉 Tudom, hogy sokan szenvednek a hőségtől, de nekem nagyon jól jön 😉 Folyamatosan érnek be a terményeim, és így pillanatok alatt eltehetem őket a hideg, téli napokra 😉 Milyen jó is lesz egy kis őszibarack csipszet nassolgatni 😉 ❤

paradicsom

paradicsom

A paradicsomot, kb. fél centis karikákra vágom, és a sütőpapírral lefedett aszalótálra teszem. Alaposan besózom, lefedem tüll anyaggal, és mehet a napra. A déli nappal jobb óvatosnak lenni, mert jó néhány paradicsomom feketére égett! Ilyenkor jobb, nem közvetlen napon, szellős helyen tartani, amíg kopogósra aszalódik 😉

őszibarack aszalásra előkészítve

őszibarack aszalásra előkészítve


Az őszibarackot is magoztam, karikára vágtam, sütőpapírral lefedett aszalókosárra tettem. Lefedtem vékony szúnyoghálóval, és ment a paradicsom mellé 😉 Ők szerencsésebbek voltak, egyikük sem kozmált oda 😉

A sütőpapírba betekert lapok, élő, aszalt gyümölcslapok.

gyümölcslap

gyümölcslap

Van köztük sima őszibarack fahéjjal összeturmixolva, és őszibarack-banán-fahéjas mix.
Őket turmixolás után sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, lefedem tüll anyaggal, amit több ponton rögzítek, hogy a rovarok ne tudjanak alá menni. Nagyon csalogató nekik az illat, folyamatosan rajta vannak a tüllön 😉
Mikor már félig megaszalódtak, és van némi tartásuk, kiszedem őket a tepsiből, és sütőpapírostól mennek a ruhaszárítóra, mert ott mindenhonnan átjárja őket a forró levegő 😉
Mire kiszáradnak, rugalmas, ollóval vágható lapok lesznek 😉 Belőlük készül a nyers palacsinta, de a zserbó tésztáját is ők adják 😉

Sós palacsintatekercsek

sós palacsinta lapok

sós palacsinta lapok

Ők most cukkíniből és lenmagból készülnek, különféle ízesítéssel. Van köztük lilahagymás, paprikás, és zelleres is 😉
Mikor már van egy kis tartásuk, ők is kikerülnek a tepsiből, de ők azonnal fazonra lesznek aszalva 😉 Felvágom őket négyzetekre, majd feltekerem a nyújtófára. Mikor leszedem őket, így összetekerve rájuk húzok 1 befőttes gumit, hogy megtartsák ezt a formát, és így szárítom ki őket teljesen. Aszalás után zacskókban mennek a hűtőbe 😉
Nagyon finomak tudnak lenni! Kiválóan tölthetők mindenféle sós, fűszeres töltelékkel, vagy akár salátákkal is 😉

sós tekercsek legalul

sós tekercsek legalul

megtöltve

megtöltve

Advertisements

Posted 2015. augusztus 12. by eletkert in Nyers ételek, Receptek, Táplálkozás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: