Elkezdtem a kánikulában készült gyümölcslapok felhasználását 😉 Megérte a sok munkát 😉
Hozzávalók a palacsintatésztához:
1 kg őszibarack
1 banán
1 kk fahéj
A barack saját termés, bio, isteni finom 😉 Megmostam, leszedtem a héját, és a többiekkel együtt a botmixerrel összedolgoztam. Sütőpapírral kibélelt tepsire terítettem kb fél cm vastagon, lefedtem tüllel, és kitettem a tűző napra. 3 nap alatt aszalódott meg ruganyos, formázható nagyon vékony lappá 😉
Élő baracklekvár:
5 db friss őszibarack
1 ek méz
1 csipet vanília
1 ek útifű maghéj
A hozzávalókat botmixerrel összedolgozzuk, és adunk neki néhány percet, hogy az útifűtől szépséges, zselés legyen 😉
Vaníliás öntet:
1 csészényi áztatott szotyi
1 kk vanília
2 ek méz
2 ek kókuszreszelék
1 tk kókuszolaj
1 dl forrásvíz
A hozzávalókat összeturmixoljuk annyi vízzel, hogy selymes, krémes öntetet kapjunk 😉
A gyümölcslapokat négyzet alakúra vágtam, megtöltöttem a baracklekvárral, és feltekertem. Tálaláskor leöntöttem a vaníliás öntettel, és virágzó mentalevéllel díszítettem 😉
Jó étvágyat hozzá! ❤
Vélemény, hozzászólás?