Diós gyümölcspalacsinta csokiöntettel   Leave a comment


gyümölcspalacsinta

gyümölcspalacsinta

Mióta rájöttem, hogy az aszalóm csak 2 kw-ot fogyaszt naponta, bátrabban aszalok😉 Így megint vannak friss, mennyei gyümölcslapjaim, amikből a világ legfinomabb nyers palacsintái készülnek😉

Gyümölcslap:
4 db bio alma
2 db banán

Botmixerrel összedolgozzuk, majd az aszaló sütőpapírral kibélelt tálcáira terítjük. 50 fokon 8-9 óra alatt lesz belőle finom, ruganyos gyümölcslap, amit kedvünkre megtölthetünk mindenféle finomsággal😉

Diós töltelék:
1 nagy bögrényi áztatott dió
2 bio alma
1 kk vanília
1/2 citrom leve
1 kanál kókuszolaj
1 bio citrom reszelt héja
1 ek termelői méz

A hozzávalókat robotgéppel alaposan összedolgoztam.

Csokiöntet:
3 banán
2 tk Holland kakaópor (22%-os)
1 ek kókuszolaj

Botmixerrel krémesre keverjük.

A gyümölcslapokból háromszöget tudok vágni, mert kör alakú az aszalóm. Így tölcséres formája lesz, még különlegesebben finom😉
A háromszög egyik oldalára adagoltam a tölteléket, majd felcsavartam, ahogy a palacsintát szoktuk. Meglocsoltam a csokis öntettel, és a saját szólószemeimmel díszítettem🙂
Jó étvágyat hozzá😉

A dió gyógynövény!

dió

dió

A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamint, kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle az, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Jó idegrendszer védő. Alakja olyan, mint az agy, és éppen erre is van hatással! Fejfájás estén kevés áztatott mazsolával keverjük össze. (A mazsola is tartalmaz fájdalomcsillapító anyagot.) Koncentrációban is segít. Szellemi munkát végzőknek kifejezetten ajánlott!

Az idén olyan szerencsések vagyunk, hogy a zöld levelű diófa alól napsütésben szedhettük össze a termést. Nézzük, meg, miért érdmes fogyasztani!

A termések zöld héja, és fa levelei C-vitamint és illóolajat tartalmaznak. Levélből készíthetünk főzetet, (enyhe főzetet, kevés levél, jóval több víz) vértisztító hatású, csökkenti a magas vérnyomást, és a vércukorszintet. Ajánlott még allergia, fogínygyulladás, és szemgyulladás esetén. Jó gyomor és bélfertőtlenítő. Külsőleg gyulladt felületre borogatásként is alkalmazhatjuk.

Forrás: http://www.egeszsegtukor.hu/osz/dio-fuben-faban-orvossag.html
Szerző: Egészségtükör2014.09.25

Posted 2015. november 4. by eletkert in Receptek

Tagged with , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: