
Mákkrémes zabkeksz
A szokásostól eltérően ez az édesség most nem nyers, egyszerűen csak vegán 😉 Annyian osztottatok meg zabkekszes recepteket, hogy megkívántam 😉 A mákot pedig imádom 😉
Hozzávalók a kekszhez:
1 csészényi zabpehely
1 tk kókuszolaj
2 tk barna nádcukor
1 tk Holland kakaópor
1 csipetnyi tiszta só
1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
1 kk fahéj
annyi meleg víz, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A hozzávalókat tálba tettem, és alaposan összegyúrtam, majd lisztezett deszkán egészen vékonyra nyújtottam. Kör alakú szaggatóval vágtam belőle, és sütőpapírral bélelt, lisztezett tepsibe pakoltam őket. 15-20 perc alatt megsült 210 fokon.
Mákkrém:
1 csésze mák
1/2 főtt alma (a teából maradt)
1 tk kókuszolaj
1/2 bio citrom reszelt héja
1 ek méz vagy más édesítő
1 csipet vanília
A hozzávalókat botmixerrel krémesre dolgoztam. Megkentem vele a sütit, majd a tetejére tettem még egyet 😉
Jó étvágyat hozzá 😉
Vélemény, hozzászólás?