Banános rolád   Leave a comment


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banános rolád

Ezekhez a nyers édességekhez mindig a guszta, sült társai adják az ötletet😉 Így volt ez most is, rengeteg szépséges, de nem túl egészséges süti kering a neten, és amelyik a legjobban tetszik, elkészítem nyers változatban is😉

Hozzávalók az alaphoz:

1 csésze áztatott dió

1 csésze áztatott szotyi

8 szem áztatott datolya

1 csipet vanília

1 tk kókuszolaj

1 alma

1 csipet só

A hozzávalókat robotgépben összedolgoztam, és egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába lenyomkodtam a két harmadát úgy, hogy a forma oldalát is kibéleltem vele.

Töltelék:

3 kisebb banán

1 tálka csíráztatott hajdina

1 kk vanília

1 ek bio barna nádcukor

1 leheletnyi só

1 ek kókuszolaj

1 ek útifű maghéj

Botmixerrel krémet készítettem belőlük, és az egyik felét rákentem a sütink alapjára. Erre jött 2 db banán úgy, hogy az elkunkorodó végeit levágtam, így egyenesen végignyúltak a formában😉 Ráöntöttem a maradék tölteléket, majd befedtem a maradék alappal.

Lefedtem, és 2 órát pihent a hűtőben😉

Ekkor felszeleteltem, olvasztottam rá bio kakaóvajat, amibe kevertem kókuszolajat, pici vizet, vaníliát és barna cukrot. Ezt a folyékony csokit ráfolyattam a rolád szeletekre😉

Maradt még😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egyben a rolád😉

Miért jó banánt fogyasztani?

1.    Mivel igen kalóriadús, a nap bármely szakában fogyasztva energiával tölt el minket.

2.    A banán a legmegfelelőbb gyümölcs, ha egyszerű, de tápláló élelemre van szükség bizonyos helyzetekben, például extrém súlyvesztés vagy magas láz esetén.

3.    A banán káliumban és magnéziumban gazdag, ami jótékony hatással van a vérnyomásunkra és a szívünkre.

4.    Káliumtartalma a csontjainkat is védi.

5.    A banán segít ellensúlyozni a vizeletürítéssel járó kálcium veszteséget, ami akkor fordul elő, ha a vizelet kálium-ion szintje megnő.

6.    A banánnak antacid-hatása van, ezáltal megvéd a gyomorfekélytől. 7.    A banán stimulálja a sejtburjánzást, ezáltal megvastagítja a gyomor nyálkahártyáját és megvéd a gyomorsavtól.

8.     Hasmenés következtében a szervezet könnyen dehidratálódik. A banán segít visszaállítani az így elvesztett káliumot.

9.    A banán gazdag a pektin nevű, vízben oldódó rostban is, ezáltal jótékony hatással van az emésztésünkre és könnyít a székrekedésen.

10.  A gyümölcs fruktooligoszacharidot is tartalmaz, amely probiotikumként a jótékony baktériumokat szaporítja, a káros baktériumoktól pedig megvéd.

11.  A fruktooligoszacharidok egy emésztőenzim termelését is segítik, így javítják a tápanyagfelszívódást.

12.  A banánban rövid láncú zsíros savak is vannak, amik tovább javítják a tápanyagfelszívódást.

13.  A banán kiváló karotionid-forrás, ami egy antioxidáns, mely védelmet nyújt a krónikus fertőzésekkel szemben.

14.  A banánnak nyugtató hatása is van. Triptofán nevű összetevőjének köszönhetően javítja a kedélyünket.

15.  Végül a banán a legideálisabb harapnivaló egy fárasztó nap után. Cukortartalma hamar normalizálja a vércukorszintünket és energiával tölt el. A banánt fogyaszthatjuk magában, salátaként, egészséges italként vagy főzelék összetevőjeként, minden korosztály számára ideális táplálék. Medipress

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/9974/miert-jo-banant-fogyasztani

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: