Mákos rizskocka   Leave a comment


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mákos rizskocka

A múltkoriban láttam a barátném bioboltjában néhány -számomra- újdonságot. Valamiért teljesen lázba hozott a barnarizs dara🙂 Bár nem vagyok gluténérzékeny, és másra sem, de mindenképp ki kellett próbálnom😉 Tejet nem iszom, így kókusztejport tettem bele. Csak ajánlani tudom😉

Hozzávalók:

2 dl forrásvíz

2 ek barnarizs dara

2 tk kókusztejpor

1 csipetnyi só

1 ek barna nádcukor

1/2 bio citrom reszelt héja

1 csipet vanília

A vizet felforraltam, és folyamatos kevergetés mellett beleszórtam a darát. 10-15 perc alatt puhára fő. Ez alatt gyakran illik megkavargatni, mert szeret lekapni😉

Közben elkészítjük az isteni mákpakolást is rá😉

Mákos réteg:

3 ek mák

1 tk barna nádcukor

1 alma

1 kk kókuszolaj

1 tk reszelt (bio) citromhéj

A mákot a cukorral megdaráljuk, majd összemixeljük a többiekkel🙂

Néhány perc alatt remek állaga lesz.

Mikor kihűlt a gríz, felkockázzuk, és kis mákhalmokat teszünk a tetejére. Egy kanál segítségével formára igazítjuk és már ehetjük is😉

Ez csak egy próba volt, mit lehet csinálni a rizsdarából, nagyon bejött!

Jó étvágyat nektek is hozzá!

 

Posted 2016. február 10. by eletkert in édességek, Főtt étel, Receptek

Tagged with , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: