Tormakrémes batyu dióparmezánnal   4 hozzászólás


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tormakrémes

Beteg lett az én barátném, és gondoltam készítek neki olyat. ami az orrát is tisztíccsa, bacikat is kinyírja😀😀😀

Gyógyulj meg Krisztike!!!❤

Hozzávalók személyenként:

1-1 nagyobb szem krumpli, héjában megfőzve

Töltelék:

1 kisebb szál torma (frissen kiásva a kertből😉 )

2 ek áztatott szotyi

1 ek zabpehely

1/2 citrom kifacsart leve

1 ek méz

Só, ízlés szerint

Dióparmezán:

2 maréknyi dió

2 ek inaktív sörélesztő

2 ek pirított szezámmag

1 tk tiszta só

2 cikk fokhagyma

A hozzávalókat aprítóval morzsásra aprítjuk, üvegbe tesszük. Lezárva akár 2 hétig is eláll a hűtőben. De nem szokott ilyen hosszú életű lenni😀

A már megfőtt krumplinak leszedjük a héját, kettévágjuk, és kanállal ügyesen kikaparjuk a belsejét. Olyan 0,5 cm-es szegélyt hagyunk neki.

Sütőpapírral bélelt, vagy kiolajozott sütőedénybe tesszük, majd picit félretoljuk😉

Megcsináljuk a tölteléket: Az összes hozzávalóját, és a krumpli kikapart belsejét beletesszük a turmixgépbe, és annyi tiszta vizet öntünk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. A turmixból egyenesen beletöltjük a krumpikba a tölteléket, megszórjuk a dióparmezánunkkal, és 15 percre betesszük a sütőbe 210-240 fokra. Ez alatt aranybarnára sül a teteje, és tökéletes ebéd lesz belőle😉

Saját, napon aszalt paradicsomommal, és rukkolával tálaltam.

Jó étvágyat hozzá!!!

A tormának az egészségre gyakorolt hatása már az ősidők óta ismert, úgy tartják, hogy ez a legerősebb hatóanyagokkal rendelkező természetes fűszerünk. Egészségünk karbantartása érdekében érdemes minél több tormát fogyasztani, főleg a hidegebb napok beálltával.

 

torma

A torma egy természetes antibiotikum, emellett pedig védi az ereket és a keringést is.

Élen áll a C-vitamint tartalmazó élelmiszerek listáján is, hiszen 100 gramm torma, 100 mg C-vitamint rejt magában. Védelmet nyújt a szív-és érrendszeri megbetegedésekben, és nagy szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában, a méregtelenítésben. Nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, glükózt és illóolajokat.

Ha emésztésünk nem működik rendesen vegyünk be 10-15 csepp tormalevet, és máris rendeződik a helyzet. Kifejezetten ajánlott azoknak is a torma fogyasztása, akik erős köhögéssel, köszvénnyel, veseproblémával vagy cukorbetegséggel küszködnek

1. Torma a túlsúly ellen

A következő recept gyorsan és hatékonyan segít megszabadulni a fölöslegesen lerakódott zsírrétegtől. Olyan nők, akik ezt a receptet alkalmazták, arról számoltak be, hogy sikerült napi 1 cm-től megszabadulniuk. Ez a recept segít, hogy távozzon a fölöslegesen felgyülemlett víz és zsír, javítja a látást és a hallást, a memóriát és az agy működését.

Hozzávalók: 125 gramm torma, 3 citrom, 3 evőkanál méz

Elkészítés: A tormát hámozzuk meg és reszeljük le, majd pépesítsük turmixgéppel, közben keverjük hozzá a citromot és a mézet is. A keletkezett massza pépes állagú kell legyen. Tároljuk a hűtőszekrényben, és naponta kétszer étkezések előtt együnk belőle egy-egy teáskanállal. Három hétig fogyasszuk, majd tartsunk egy hét szünetet.

2. A tüdő egészségéért

Hozzávalók: 10 gramm torma, 200 ml meleg víz

Elkészítés: A hagyományos módon készítsünk teát a tormából, majd osszuk három részre, és a nap folyamán igyuk meg. Forrón kell fogyasztani.

3. A jó emésztésért

Hozzávalók: 1 liter fehérbor, 50 gramm torma

Elkészítés: Reszeljük jó apróra a tormát, majd adjuk hozzá a liter fehérborhoz. Tároljuk sötét helyen, naponta igyunk belőle 100 ml étkezés után.

4. A szív-és érrendszer egészségéért

Hozzávalók: 5 kanál sárgarépalé, 5 kanál reszelt torma, 3 citrom, 2 csésze méz

Elkészítés: A hozzávalókat keverjük jól el, majd tegyük egy hermetikusan záródó üveg edénybe. Hideg és hűvös helyen tároljuk, fogyasszunk belőle egy kanállal naponta háromszor evés előtt.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/torma-4-csodalatos-hatasa

 

 

 

Posted 2016. február 24. by eletkert in Főtt étel, Receptek, Táplálkozás

Tagged with , , , , , ,

4 responses to “Tormakrémes batyu dióparmezánnal

Subscribe to comments with RSS.

  1. íram emilt judit

  2. Szívesen megkóstolnám a dióból készült parmezánt, csak nem tudom, az inaktív sörélesztő milyen funkciót lát el benne?? Mert élesztőset nem szabad fogyasztanom….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: