Növényi sajtok   Leave a comment


 

csípős sajt 002

 

 

Elkészült a füstölt-csípős növényi sajtom dióból

Köményes-pórés 006.JPG

Köményes-póréhagymás ízesítéssel, ugyanúgy nálam csak dióból

Fűszerezés: őrölt kömény, póréhagyma, kurkuma, sáfrány, só ízlés szerint
Sajt alaprecept itt: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1238923399590055&id=208119879337084

Aki nem ért angolul picit sem, nagyjából összefoglaltam:

15 dkg mag -szotyi, dió, kesudió, vagy amid van, mind jó-.1/2 csésze sörélesztő, 1 tk méz, 1 citrom leve, de nekem bőven elég ehhez a mennyiséghez 1/2 citromé is. 3/4 csésze (175ml) víz. A többi fűszer, ízlés szerint szabadon választott. A kötőanyag az agar-agar nevű növényi sűrítő-zselésítő por. 175ml hideg vízben elkevered, majd lassú tűzön felforralod, és összekevered az előzőleg homogénre turmixolt fűszeres magos anyaggal. Ha nem vagy vega, az agar-agar por helyett használhatsz zselatint is, de az nem ennyire erős, és tudjuk, honnan származik….

Reklámok

Posted 2018. december 16. by eletkert in Receptek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: