Kocsonya (vegán)   Leave a comment


kocsonya 002

Tél van, a kocsonyaevés ideje 😉 Mindig is imádtam a kocsonya isteni, fokhagymás ízét, de mindig csak a rezgőjét ettem, jó sok kenyérrel 😀 Végre eszembe jutott, hogy kipróbálom a hús nélküli változatot, amibe most egy  füstölt tofut tettem, bár nem nagyon szoktam szója készítményeket enni 😉 Egyenlőre ez van, még gondolkozom másik alternatíván is, de ez isteni. Ajánlom kipróbálásra 😉

5 tálkához:

kocsonya 001

1 sárgarépa

1fehérrépa

1 pici zeller

1/2 vöröshagyma

5 cikk fokhagyma

a ek szemes bors

1 ek kókuszzsír

10 dkg füstölt tofu (Lidl)

1 ek agar-agar (növényi zselésítő)

só, ízlés szerint

A zöldségeket megpucoltam, felkarikáztam, és a zsíron picit megdinszteltem. Majd felöntöttem vízzel, hozzáadtam a borsot és a hagymákat. Forrástól 10-15 percet főztem, majd beleraktam a felszeletelt tofut,és még 5 percet.

Az agar-agart pici hideg vízben elkevertem, és hozzáadtam a kocsonyához. 1 perc múlva elzártam, és tálakba töltöttem. Nagyon hamar megdermedt 😉

Kocsonya 009.JPG

Reklámok

Posted 2019. január 29. by eletkert in Főtt étel, Receptek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: