Kenőmájas (vegán)   2 hozzászólás


pástétom 006.JPG

A múltkori hurkás esetből okulva felbátorodtam, mert rájöttem, hogy tényleg az összes állati származékokból származó ételnek a növényi fő szerek (fűszerek) adják meg a lelkét, az ízét. Ha az ember valóban szeretné a húst, semmi pénzért nem nyomná el füvekkel az ízét 😉 Bár van vagy 20 éve, hogy ilyesmit ettem, de emlékszem, ezt régebben kedveltem. Isteni kenyérre való akár reggeli-uzsonna, vagy vacsora formájában. Merem ajánlani, próbáljátok ki! Biztosan nem fogjátok megbánni 😉 ♥

Megcsináltam ma főtt vesebabból is. Mit mondjak! Az az igazi, békebeli májpástétom 😉 Fűszerezés ugyanaz, csak a fehérjeforrás változott 🙂

pástétom 008.JPG

 

Most sárgaborsóból csináltam, mert azt főztem ma ebédre, és elvettem belőle egy kis tálkányit. De szerintem isteni lehet bármilyen babból, vagy csicseriből is.

Hozzávalók:

1 kis tál főtt sárgaborsó

jó maréknyi sós, ropogósra sült hagyma (amit a sárgaborsóra szoktunk tenni)

1 kk rozmaring

1 kk majoranna

1 kk bazsalikom

1 ek olvasztott kókuszzsír

1,5 ek sörélesztő

A hozzávalókat botmixerrel összedolgoztam, és máris kentem a kenyérre 😉

Nagyon nagyon finom 😀

Ez itt a sárgaborsós változat:

Kenőmájas 006.JPG

 

 

Posted 2019. február 13. by eletkert in Főtt étel, Receptek

2 responses to “Kenőmájas (vegán)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nagyon jónak igérkezik !Minden van hozzá .Megcsinálom

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: