Csicseri ropogós   4 hozzászólás


SAMSUNG CAMERA PICTURES

Isteni levesbetét készült, bár jó szokásom szerint “picikét” elsóztam 😉

A recept egyszerű, lentebb olvasható 😉

Hozzávalók:

25 dkg száraz csicseriborsó

1 ek olívaolaj

fűszerek ízlés szerint.

Nálam:

fokhagyma, római kömény, chili, tamari szójaszósz (elhagyható), füstölt pirospaprika, durva só, sörélesztő pehely

A borsót 1 éjszakára beáztattam, majd reggel kuktában, 1/2 óra alatt  puhára főztem. Amikor kihűlt, lecsöpögtettem, majd egy tálban összekevertem a fűszerekkel. A fokhagymát ráreszeltem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és 35-40 perc alatt 200 fokon ropogósra sütöttem. Közben többször is alaposan átrázogattam. Mikor kihűlt, tálba tettem, és jól megszórtam a sörélesztő pehellyel, így isteni sajtos ízt is kapott 😉

Lehet, nem sok marad majd a levesbe 😀 😀 😀

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Posted 2019. május 16. by eletkert in Receptek

4 responses to “Csicseri ropogós

Subscribe to comments with RSS.

  1. Már sütöttem másfajta ízesítéssel, ezt csak minden nélkül be lehet tömni…nem csak levesbetéként.
    Ki fogom ezt is próbálni, imádom a sörélesztőpelyhet, simán mindenki sajtnak nézi!

  2. Hónapok óta van egy doboz csicseriborsóm, nem tudtam mit kezdeni vele. Ezt most kipróbálom.

    Körtvélyessy Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: