Hagymakrém-leves rozmaringos kenyérkockákkal   Leave a comment


Sherpa konyhájaban olvastam a rozmaringos kenyérkockákról, és azonnal ki kellett próbálnom, így kitaláltam hozzá egy levest 😀 Nem csalódtam, mindkettő isteni 😉

Leves: 2 személyre

1 fej vöröshagyma

1 fej lilahagyma

1 cikk fokhagyma

2 ek tejföl

1 ek teljes kiőrlésű liszt

1 tk kókuszzsír

só, bors, ízlés szerint

A hagymákat karikáztam, megfuttattam a zsíron, majd tettem rá pici lisztet, és felengedtem vízzel. Sóztam, borsoztam, belement a tejföl, és 5 perc fővés után kikapcsoltam. Botmixerrel összedolgoztam, és ment is a tálkába 😉

Kenyérsütés előtt mindig marad pici maradék kenyér, amiből vagy morzsa lesz, vagy kiszárítom fasírtba, most pedig levesbetét-kenyérkocka 😉

Hozzávalók:

Felkockázott szikkadt kenyér

1 friss rozmaring ág, vagy 1 tk szárított rozmaring

1 ek kókuszzsír

A kókuszzsírt felolvasztottam, megfuttattam benne a rozmaringot, majd beleforgattam a kockákat. A régi, jól bevált melegszendvicssütőben ropogósra sütöttem pát perc alatt. Mennyei 😉

 

 

Posted 2019. június 3. by eletkert in Főtt étel, Receptek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: