Zöldborsópüré kukoricaroppanóssal   Leave a comment


SAMSUNG CAMERA PICTURES

Édeskésre csináltam a pürét, mert emberesen fűszeres lett a feltét 😉 Istenien kiegészítik egymást 😉

Zöldborsópüré:

2-3 marék tisztított zöldborsó

1 tk vaj

1 tk méz

1 kk szárított francia tárkony

1 ek teljes liszt

petrezselyem, pici víz, pici tej, só, ízlés szerint.

A vajon megdinszteltem picit a borsót, rászórtam a lisztet és picit pirítottam. Felengedtem vízzel, és pici tejjel, hogy jó sűrű maradjon 😉  Rottyant egyet és máris kikapcsoltam alatta a gázt. Vágott petrezselyemmel botmixerrel picit összedolgoztam.

Kukoricaroppanós:

3-4 marék főtt, fagyasztott kukorica

1 ek zabpehely

1 ek teljes liszt

2 tojás

csipet szerecsendió

1 kk csípős pirospaprika

5 dkg reszelt füstölt sajt

1 nagy cikk fokhagyma

só, bors, ízlés szerint

Amíg főtt a kukorica, felvertem a tojásokat, és befűszereztem. Hozzáadtam a leszűrt kukoricát, lisztet, zabpelyhet, sajtot, és alaposan összekevertem. Tepsire sütőpapírt tettem, bekentem kókuszolajjal, és a masszából kis halmocskákat raktam, és picit lelapogattam.

Légkeveréses sütőben 230 fokon 10-15 perc alatt ropogósra sült 😉

Jó étvágyat hozzá ❤

 

Posted 2019. június 18. by eletkert in Receptek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: