Uborkakrémleves   Leave a comment


SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kedves falubelimtől kaptam tegnap egy zacskónyi uborkát, mert az enyém még csak most virágzik 😉

2 db-ból ezt az isteni nyers, joghurtos levest készítettem. Recept lejjebb 😉

Hozzávalók személyenként:

2 db salátának való uborka

1 ek natúr joghurt

1 ek szárított kapor (az enyém csak most bújt ki)

1 dl tiszta víz

1 cikk fokhagyma

só, bors, ízlés szerint

Levesbetét személyenként:

1 maréknyi szárított kenyérkocka

1 szál rozmaring

pici só

1 ek kókuszolaj

pici só

Az uborkákat megsikáltam folyó víz alatt, majd az egyiket felkockáztam a leveses tálba. Ráraktam a joghurtot, belevágtam a fokhagymát, sóztam, kaproztam, öntöttem rá pici pí vizet, és botmixerrel összeturmixoltam. Belekockáztam a másik ubit, szórtam a tetejére pici borsot és kaprot, legvégül ment az isteni rozmaringos kenyérkocka 😉

A feltéthez az olajat felolvasztottam, és beletettem a rozmaring ágacskáról leszedett tűlevélkéket. Együtt pirítottam a kenyérkockákkal, amíg fini illatuk lett.

Jó étvágyat hozzá! ♥ ♥ ♥

 

Posted 2019. július 11. by eletkert in levesek, Nyers ételek, Receptek

Tagged with , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: