Cékla kvász   Leave a comment


Annyit hallok mostanában a természetes savanyításról, egészséges, szénsavasa italokról, hogy nekiálltam  kipróbálni 😉 Bár ezek csak az első fecskék, és még nem az igaziak, fenomenálisan finomak lettek. Az első a cékla kvász, máris írom a receptjét, csak előtte megjegyzem, hogy igazi, édes-savankás-picit földes ízű, rendkívüli szomjoltó, itóka 😉 Mindenképp érdemes a kipróbálásra 😉

Elsőre kevesebbet csináltam, de most már nem aprózom el, indul az 5 literes project a nyári melegre 😀

Hozzávalók:

50 dkg rozskovászos kenyér,(saját sütésből)

1/2 l meleg víz,(nálam Pi-víz)

5 db cékla

1 tk kovász

1 tk cukor

 

Elkészítése: A fekete kenyeret vágjuk szeletekre, öntsük le meleg vízzel, tegyünk rá öt darab hámozott, szeletelt céklát, a kovászt és a cukrot, majd meleg helyre téve (nálam a 35 fokos tűző napon), 24 órán át, hagyjuk savanyodni.

Kavargassuk meg gyakran, másnap szűrjük le és felhasználásig tegyük a hűtőbe.

Ennyi 😉

 

 

Posted 2019. július 25. by eletkert in Italok, Receptek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: