Fermentált céklás savanyúság   Leave a comment


sajt és egyebek 006.jpg

Mostanában naponta iszom a kedvenc levemet: cékla-répa-alma. Eddig a centrifugából kijött majdnem száraz anyag, ment ki a veteménybe, komposztba. Mostantól ez megváltozott, ugyanis kipróbáltam, milyen, ha egyszerű érleléssel besavanyítom 😉

Az eredmény, mennyei 😉

Hozzávalók:

6-8 db alma, 2 óriási cékla, és 6-8 db nagyobb sárgarépa gyümölcscentrifugán kinyert leve után megmaradt morzsalék.

Egyszerűen besóztam, kb 1 teáskanálnyi erdélyi kősóval, és erősen belenyomkodtam egy befőttesüvegbe, és a saját levében tette a dolgát. Nem szeleltettem. A tetejét tormával szorítottam le, amiből dugdostam az üveg szélére is. 8 nap alatt kellemes, savanykás-édeskés, tormás íze lett.

Ezt használhatod savanyúságnak, kenyérre kenve, vagy a már elkészült ételt is fel lehet dobni vele. De ne főzd! Így az értékes probiotikumok élőn megmaradnak, és minket szolgálnak.

Egészségünkre 😉

Posted 2019. október 29. by eletkert in Fermentált ételek, Receptek

Tagged with , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: