Kókusz-füge szénsavas üdítőital   Leave a comment


sajt és egyebek 010.jpg

A szőlős után ez a második helyezett fermentálással készült itóka nálam 😉 Nagyon finom, savanykás-édeskés egyszerre, imádom 🙂

Hozzávalók:

10-12 szem füge

10 dkg kókuszreszelék (nem kénezett)

1 csipet só

2 kanál kristálycukor

3 liter víz (nálam szűrt, pí víz)

Bevallom, ezekhez a levekhez sajnálom a mézet, vagy a barna cukrot használni, mert a cukor jelen esetben csak a katalizátor szerepét tölti be, ami teljesen átalakul tejsavvá 😉

A titka, hogy jól záródó üvegben legyen, ezt sem szeleltettem, tette a dolgát. Természetesen kiforr, dolgoznak a bacik, ez így van rendjén 😉 Már nincs olyan meleg, mint nyáron, az 5. napra fejezte be a forrást, akkor lett kész. Leszűrtem, üvegekbe töltöttem, és ment a kamrába. Itt még folyamatosan egyre szénsavasabb lesz 😉

A sűrűjét útnak indítottam egy újabb üvegben, máris forr 😉

Egészségünkre ❣️

 

 

Posted 2019. október 29. by eletkert in Fermentált ételek, Gyógyító italok, Receptek

Tagged with ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: