Gombócos savanyú-káposzta   Leave a comment


Gombócos káposzta 011.JPG

Fermentálós korszakomat élem, és nem győzök betelni az új, isteni ízekkel 🙂 Mondjuk ennek az ételnek a savanyú káposzta adja az alapját, de a vega húsgombóc sem semmi rajta 😉 A káposzta természetesen teljesen nyersen, savanyítva van a tányérkán 😉

Hozzávalók 2 személyre:

gombóchoz:

1 merőkanálnyi főtt adzuki, vagy bármilyen apró szemű bab

2 merőkanálnyi főtt árpa

1 nagyobb fej lilahagyma

2 nagyobb cikk fokhagyma

1 ek kókuszzsír

1 tk köménymag

1 kk  füstölt pirospaprika

1 tk édes pirospaprika

1 kk bors

1 csipet só, (mert sós vízben főttek az hozzávalók is)

1 ek pirított szotyi

A zsíron picit megpirítottam a hagymákat, majd jöttek a paprikák és a többi főszer. Végül összekevertem a babbal és az árpával, és botmixerrel picit összedolgoztam. utoljára ment bele a pirított szotyi, ami elhagyható, de nagyon finom benne 😉

Vizes kézzel gombócokat formáztam belőlük, és az apróra vágott, jól megmelegített savanyú káposztán elrendeztem őket 😉

A tetejére tettem pici tejfölt, ami szintén elhagyható, de kár lenne érte 😀

A savanyú káposzta természetesen saját savanyításból van, a fűszerezése nálam:

Száraz sózás, (2%), sok karikára vágott vöröshagyma, egész bors, köménymag, mustármag, koriander és babérlevél.

Az első 5 napot szobahőmérsékleten töltötte, azóta már a kamrában lakik 😀

2 hét után már finom, de 3 hét után az igazi 😉

Egészségünkre ❣️

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: