Savanyú lencseleves hamis májgombóccal   Leave a comment


Savanyú lencseleves 004.JPG

Ez egy elég hamar elkészíthető, laktató, tartalmas egytálétel. Nagyon jól tud esni a hűvösebb, téli napokon, de a mai tavaszias novemberben is remek volt 😉

Leveshez:

1 bögrényi néhány órát áztatott lencse

1-1 fehér és sárgarépa

3 babérlevél

2 cikk fokhagyma

1 ek kókuszzsír

1 kk füstölt pirospaprika

1 kk édes pirospaprika

1 tk teljes kiőrlésű liszt a rántáshoz

só ízlés szerint

víz

1 bögre savanyú káposzta apróra vágva

A lencse áztatóvizét leöntjük, és alaposan átmossuk, majd odatesszük főni. Hamar elkészül, forrástól 10 perc múlva mehetnek bele a karikára vágott répák, sózzuk, és még maximum 10 percet főzzük. Nem szeretem szétfőve 😉 Közben elkészítjük a fokhagymás rántást, és belekeverjük. Mikor már nem forró, csak akkor tesszük bele a káposztát, hogy a vitaminok és az értékes probiotikumok élve megússzák 😉

Gombóc:

3 ek zabpehely leöntve pici forró vízzel

3 ek főtt bab (de jó a lencse is a levesből)

1 pici tojás (elhagyható, de most rengeteget kaptam fonásért cserébe 😀 )

3 ek sörélesztőpehely

2 ek kókuszzsír

1 nagy, vagy 2 kisebb fej vöröshagyma

1 ek rozmaring

1 tk só (ízlés szerint)

A hozzávalókat botmixerrel összedolgoztam, majd forró vízben kifőztem, kanállal pici gombócokat formázva belőle. Forrástól 2-3 perc elég neki. Tésztaszűrőn leszűrtem, levesbe csak a tálaláskor került.

Díszítésként pirított tökmaggal szórtam meg, nagyon fini vele 😉

Egészségünkre ❣️

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: