Almás pite   3 hozzászólás


Almás süti 028

Most csinálom az éves parazita-irtó programomat, amibe nem fér bele sem cukor, sem méz, semmi tojás és tejtermék, de még citrusok sem, így kihívás volt megsütni a jövő heti sütinket 😉 De a feladat megoldva 😀 Csodás, kellemesen édes-fűszeres téli ízvilággal, légiesen könnyű, pihe-puha a tésztával… 😉

2 bögre BL80 liszt
1 csipet só
1 tk szódabikarbóna
2 púpos ek kukorica keményítő

1 ek darált lenmag

2 ek kókuszreszelék
a tk fahéj, 1 tk szegfűszeg
12dkg olvasztott kókuszolaj
1dl fermentált narancs-alma-gyömbér leve
1dl gyömbérkovász
2 db alma szeletelve

Édesítőnek:

1 dl édesgyökértea

10 db áztatott szárított datolya

1 marék mazsola

5 db aszalt sárgabarack

Robotgéppel homogénné dolgoztam.

Először a szárazakat kevertem össze, majd hozzáadtam a folyékonyakat. Annyi tisztított vizet tettem hozzá, hogy kellemes, lágy tésztája legyen. Már a keverésnél látszott, ahogy elkezdett dolgozni a kovász, fermentált lé, és a szódabikarbóna. Azonnal buborékos lett a tészta. Sütőpapírral bélelt sütőtálba simítottam, rászeleteltem a meghámozott almát, és megszórtam fahéjjal. 180C-os előmelegített sütőben alsó-felső jelzésnél sütöttem kb. 30 percet.

Próbáljátok ki, mert nem csak egészséges, de nagyon finom is 😉

Egészségünkre ❣️

Posted 2020. január 19. by eletkert in édességek, Receptek

Tagged with , ,

3 responses to “Almás pite

Subscribe to comments with RSS.

  1. Azt szeretném tudni, a gyömbérkovászt hogyan készíted? Még sosem hallottam róla!

  2. Köszönöm szépen, ki fogom próbálni!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: