Magos-ropogós kenyérlapocskák   1 comment


Magos kenyérropogós 011

Kenyérsütős nap van ma, és kicsit sok lett a tészta. Sebaj, úgyis akartam ilyen kis ropogós szeletkéket sütni, így levágtam belőle egy darabot, és felturbóztam némi maggal, fermentált lével és némi szódabikarbónával meggyorsítottam a kelést 😉 Így nem kellett rá várni, azonnal ment a sütőbe,  ahol ügyesen megdagadt 😉

Hozzávalók:

1 bögrényi félig kelt kovászos kenyértészta

3 ek lenmag

1 ek pirított szezámmag

2 ek sajtolás után megmaradt tökmagmorzsalék

1 ek mák

1 csipet szódabikarbóna

1 ek fermentált gyümölcslé

A kenyértésztát kinyújtottam, rászórtam a magokat, és a gyors-kelesztő cuccot 😀 Jól összedolgoztam, és 2 beolajozott sütőpapír között kinyújtottam. Így beemeltem a tepsibe, és a felső papírt félretettem. Derelyevágóval akkora lapokra osztottam, és 180 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső légkeveréssel 15 perc alatt kisült. Félidőben azért ráfordítottam a másik sütőpapírra, hogy egyforma szépséges legyen mindkét fele 😉 Imádom ezeket a ropogós lapkákat 😉

Magos kenyérropogós 004

Egészségünkre 😍

 

 

Posted 2020. január 20. by eletkert in Fermentált ételek, Receptek

Tagged with

One response to “Magos-ropogós kenyérlapocskák

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ez annyira jó ötlet és szuper ügyes vagy!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: