Vegán sajtgolyók   Leave a comment


Vegán sajtgolyók 001

Maradt egy kis kukoricás rizsem a hétvégi ebédből, és kerekítettem belőle ezt a finomságot a mai kelkáposzta-főzelékem mellé 😉 Némelyik megsínylette a sütőben a forgatást, de az ízén ez mit sem változtatott 😍

Hozzávalók:

1 bögrényi főtt kukoricás rizs

1/2 bögrényi éjszakára áztatott tökmag

2 ek natúr napraforgóolaj

1 kk só (mert a rizs már ízesített volt)

1 csipet római kömény

1 csipet őrölt kömény

1 ek darált lenmag (tojás helyett)

3 kis kockányi fermentált sütőtök

3 cikk fokhagyma

2 ek sörélesztőpehely

A bundakéreghez sajtolásból visszamaradt isteni tökmag-morzsalék keverve zsemlemorzsával.

A Rizs felét, a tökmagot, olajat és fokhagymát aprítóban összevágtam, majd fűszereztem, és összekevertem a rizzsel és a darált lenmaggal. Ha még nem elég formázható az anyag, tegyél hozzá lenmagot 😉

Vizes kézzel golyókat formáztam belőle, és kókuszolajjal kizsírozott sütőtálban 180 fokon, légkeveréssel 15-20 perc alatt ropogósra sütöttem, félidőben forgattam. Belül puha 😉

Kóstoljátok meg, nem fogjátok megbánni 😍

 

Posted 2020. január 27. by eletkert in Fermentált ételek, Főtt étel, Receptek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: