Kókusz joghurt   2 hozzászólás


Kókuszjoghurt 001

Fermentált ivólevet csináltam kókusz-sütőtök-gyömbér, amiből a sütőtök isteni savanyúság lett a gyömbérrel, a kókuszból pedig nagyon finom joghurtot varázsoltam   😉 Az ivólé már most buborékos, isteni finom 😉 Ez a kedvencem 😀

Ivólé:

10 dkg kókuszreszelék (ami semmivel sem kezelt)

1/2 sütőtök nagy cikkekre vágva (nem jó a kis kocka, mert akkor szétmegy, mire elkészül. Így isteni, még roppanós 😉

1 ujjnyi gyömbér szeletelve

1 kanálnyi gyömbér kovász

és annyi tiszta, szűrt víz, ami ezek után befér az 5 literes üvegbe.

Fontos, hogy jól le legyen zárva, így meleg helyen, -nálam a konvektor mellett- 3 nap alatt elkészül. Onnan tudod, hogy kész, hogy az összes kókusz a gyömbérrel leül az üveg aljára, a sütőtökök pedig felül sorakoznak 😉

Leszűrtem, a levet eltettem üvegekben a kamrába, ott tovább szénsavasodik, de nem lesz alkoholos!

A sütőtök a gyömbérrel egy kis befőttesüvegben kötött ki, felöntöttem lével, hogy ellepje, és ment a hideg kamrába.

Maradt a kókusz, amit homogénné turmixoltam egy csipetnyi sóval, és 1/2 dl édesgyökér teával. Mennyei 😉

Kókuszjoghurt 003

 

2 responses to “Kókusz joghurt

Subscribe to comments with RSS.

  1. Szia! Szeretném megkérdezni milyen márkájú kókuszreszeléket használsz?
    Köszönöm előre is: Viki

    • Szia Viki!
      Nem a márka fontos, hanem az, hogy ne legyen kénnel fehérítve! Ha hátul az összetevőknél nem találsz mást csak kókuszreszeléket, akkor bátran megveheted!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: