Bundázott csicseriszelet   Leave a comment


Bundázott csicseriszelet 006

Maradt tegnapról a kocsonyába szánt “húsból”, így ma rántott félét ettem 😉 Nagyon nagyon finom 😍😍😍

Pirított bulgurral és fermentált céklával tálaltam 🙂

Csicseri “hús”

Este beáztattam 1 bögrényi csicseriborsót, amit reggel sótlan vízben megfőztem. Csak a legvégén sóztam, hogy megpuhuljon a héja is 😉

Mikor kihűlt, összemixeltem

3 ek zabpehellyel,

2 ek főtt barnarizzsel,

3 cikk fokhagymával

1 tk folyékony füsttel,

1 kk borssal

1 fej apróra vágott hagymával

1 ek őrölt lenmaggal

Picit hagytam állni, hogy megszívja magát a pehely és a lenmag, majd a beolajozott tenyeremben szeleteket formáztam belőle, és sütőpapírral kibélelt kis sütőtálba tettem. 2 tk kókuszzsírt tettem az aljára, a tetejét pedig megszórtam tökmagos zsemlemorzsával.

30 perc alatt 180 fokon, légkeveréssel készre sütöttem. Félidőben óvatosan megfordítottam -mert elég puha- és a másik felét is megszórtam. Így mire készen lett, kívül kellemes, ropogós kérget kapott, belül puha maradt 🙂

A fermentált céklámat tálaláskor leöntötem pici édesgyökér teával, így kellemes fűszeres, édes-savanyú íze lett 🙂

Egészségünkre 😍

Bundázott csicseriszelet 004

 

 

Posted 2020. január 31. by eletkert in Fermentált ételek, Főtt étel, Receptek

Tagged with , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: