Fermentált sárgaborsó gombócok   Leave a comment


sárgaborsó 002

Végre vettem a bátorságot, hogy főtt hüvelyeseket is fermentáljak! Egy csodálatosan új, érzéki ízvilág! Nagyon nagyon finom ❣️❣️❣️

 

Hozzávalók a gombócokhoz:
1/2 kg sárgaborsó
1 kk tiszta só
2 szeres főzővíz (ha kell, még öntsünk inkább utána)
1 tk kókuszolaj
2 nagy fej hagyma

A sárgaborsót alaposan megmossuk, 30-40 perc alatt puhára főzzük. A sót csak az utolsó 10 percben tegyük bele, mert az összehúzó hatása miatt nehezebben puhul meg a borsó 😉
A kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a főtt borsóhoz. Ha kell, kicsit átdolgozhatjuk botmixerrel, de nem szükséges. Mikor langyosra hűlt, befőttes üvegbe tettem, jól lezártam, és 2 napig fermentáltam szobahőn. Már másnap látszott, ahogy forrdogált és dolgoztak benne a bacik 😉

A gombóc készítéshez egyszerűen csak fagyis kanalat használtam, és a sütőben picit megmelegítettem, hogy a jótékony probiotikumok és vitaminok élőn maradjanak benne 😉

Most lisztben átforgatott sült hagymával, és 1 reszelt nyers sárgarépával tálaltam.

Érdemes megkóstolni 😍

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: