Fokhagymás-tejfölös kovász-chips   Leave a comment


chips 005

Lassan teljesen elkészül az anyakovászom, de közben rengeteg feleslegessé vált kovászt félretettem, amire azt írják, dobjuk ki ….. 🤔 Nem vagyok rá képes, így ma kovászmentésbe kezdtem. Próbaképp egy fokhagymás-tejfölös chips sült ki. Nem bántam meg, lesz folytatás 😉

Hozzávalók:

1/2 befőttesüvegnyi majdnem kész anyakovász

1 dl víz

1 ek tejföl

2 gerezd fokhagyma

1 kk őrölt kömény

1 tk köménymag

8 dkg liszt (kb 😉 )

só, ízlés szerint

A kovászt simára kevertem a vízzel, majd a tejföllel, utána belereszeltem a fokhagymát és fűszereztem. Végül beleszitáltam a lisztet, és összedolgoztam. Sütőpapírral kibélelt tepsibe elsimítottam a masszát, sóztam a tetejét is, és rászórtam az egész köménymagot. Derelyevágóval kockára igyekeztem vágni, majd 150 fokon, alsó-felső állásnál kb 10 perc alatt készre sütöttem.

Egészségünkre 💞

Posted 2020. március 22. by eletkert in Fermentált ételek, Receptek

Tagged with , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: