Kókusztúrós pogácsa   Leave a comment


009

Szaporodnának a kókusztúrók, joghurtok, kefírek, de mindig találok nekik újabb felhasználási lehetőséget 😀 Természetesen isteni finom natúron is, de ezt is ki kellett próbálni 😉 Fenomenális, csak ajánlani tudom 😍

A recepttel szokás szerint bajban vagyok, mert nem mérek, de azért megpróbálom leírni nektek 😉

Tegnap délután kivettem 1 jó nagy evőkanál anyakovászt, hozzátettem ugyanennyi rozskovászt, és elkevertem 0,5-1 dl langyos vízzel. Adtam hozzá 3 evőkanál sima lisztet, alaposan elkavartam, és meleg helyen keltettem néhány órát.

Este beletettem kb 3 decinyi sűrű fermentált kókuszt, és kb 0,5 kg lisztet. Olvasztottam 1 evőkanálnyi kókuszolajat, ment bele 1 teáskanálnyi só, és egy csipet barnacukor. Alaposan összegyúrtam, és éjszakára az őrlángon lévő konvektor tetején hagytam kelni lefedve, bebugyolálva 🙂 Reggelre ilyen lett 😉

005

Túl lágynak találtam a tésztát, tettem még bele jócskán lisztet, összegyúrtam, és megint hagytam 1 órát pihenni. Aztán már csak kinyújtottam, kiszaggattam, és sütőpapírral bélelt tepsire raktam. A tetejét megkentem egy kurkumás kencével, -pici forró víz, borsónyi kókuszzsír, 1 szórásnyi kurkuma, pici só-. Ettől lett gyönyörű sárga 😉 Végül megszórtam köménymaggal, és csipkedtem rá pici mozarellát.

15 perc alatt megsült 180 fokon, alsó-felső álláson. Nem mondod meg, hogy nem tehéntúróból készült 😉

Kókusztúrós pogi 001

Egészségünkre ❣️

 

 

 

Posted 2020. április 4. by eletkert in Fermentált ételek, Receptek

Tagged with ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: