Hisztis hurka   Leave a comment


Hisztis hurka 003

Ismét egy hisztaminos sorstársaknak kedvező nagyon finom recept 🙂 A hurka íze megtévesztésig hasonlít az eredetihez, mert ugye annak is a fő szereink adják az ízét-lelkét 😉 Zsenge szőlőlevélbe csomagoltam, a még pikánsabb ízhatásért 😉

Hisztis hurka 001

Hozzávalók 2 személyre:

6 nagyobb szőlőlevél

3 ek zabpehely

2 ek főtt rizs

1 kisebb fehér-, vagy lilahagyma

1 ek sörélesztő

1 kk majoranna

1 tk őrölt rozmaring

1 kk őrölt oregánó

1 kk őrölt bazsalikom

1 ek kókuszzsír

só, ízlés szerint.

A zabpelyhet leöntöttem kb fél deci vízzel, és picit hagytam állni. Addig felkockáztam a hagymát, és megpirítottam az olajon. A zabpehelyre rápakoltam a sült hagymát, fűszereztem, és botmixerrel összedolgoztam. Végül hozzájuk kevertem a rizst is.

A szőlőleveleket forrásban lévő vízbe tettem 2 percre, majd leszűrtem.

Egy sütőtálat megkentem kókuszolajjal, és abban töltögettem a szőlőleveleket úgy, hogy a fényesebb felével lefelé fordítva kiterítettem, beleraktam 1 evőkanál  tölteléket, és szorosan feltekertem. Először a 2 oldalát kell ráhajtani, majd az alját, és szorosan feltekerni.

Isteni uborkasalátával ettem, amit aszkorbinsavval savanyítottam és mézzel édesítettem 😉

Jó étvágyat kívánok 😍

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: