Rántott csillagtök nyers céklasalátával   Leave a comment


tálalva

Tegnap csináltam az utolsó céklámból salátát, és maradt belőle bőven. Annyira ízlett, hogy ahhoz találtam ki ma valami friss, ropogós ebédet 😉 😍

rántott csillagtök

Csak a panírt írom le, a többit mindenki tudja 😉

  1. tálka teljes kiőrlésű liszt

2. tálka 1 tk liszt, 1 tk őrölt lenmag, 1 tk csicseriliszt, 1 kk fekete só, és annyi víz, hogy tojás állagot kapjunk

3. tálka saját készítésű kenyérmorzsa, 1 ek búzakorpa. Isteni ropogós lesz tőle 😉

Szokásos módon belehempergetjük a megpucolt, felvágott és besózva állt pattiszont, majd forró olajban kisütjük. Repceolajat használtam.

céklasaláta

Céklasaláta:

1,5 dl vizet kb 10 percig forraltam 1 teáskanál köménymaggal. Mikor kezdett hűlni, raktam bele pici sót, 1 tk barna nádcukrot, és 1/2 kk aszkorbinsavat, és 1 tk lenmagolajat. Amíg hűt, megpucoltam és lereszeltem a céklát, végül ráöntöttem a levet. Isteni finom 😉

Egészségünkre 😍

Posted 2020. július 11. by eletkert in Főtt étel, Nyers és pirított, Nyers ételek

Tagged with ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: