Szilvás gombóc nyersen   Leave a comment


Szilvás gombóc

Érik a szilva a kertben, folyamatosan eszem, és igyekszem kitalálni minél változatosabb fogásokat belőle. Íme az első 🙂

Hozzávalók a tésztához:

1 csészényi kókuszreszelék ( a tejkészítésből leszűrtet használom)

1 csészényi kesudió

1/2 csészényi útifű maghéj

1 ek darált sárga lenmag

1000 mg C-vitamin por (vagy citromlé)

1 ek méz

1 kk vaníliás cukor

1 ek hidegen sajtolt lenmagolaj

A hozzávalókat konyhai aprítóban alaposan összedolgozzuk. Én utána még botmixerrel homogénebbé tettem. Hagyjuk állni 10 percet, hogy formázható legyen, majd nyújtsunk belőle négyzeteket, tegyük a közepére a fahéjjal megszórt szilvát, és hajtsuk fel az oldalait. A kezünkkel formázzunk belőle gombócot épp úgy, mint a főtt tesónak 😉

Egészségünkre 😍

Posted 2020. augusztus 10. by eletkert in édességek, Nyers ételek

Tagged with ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: