Krumplis lepény   Leave a comment


Krumplis lepény

Folytatódik a kertben a cukkini dömping, ma nyers főzeléket készítettem belőle. Hogy jól is lakjak, krumplis lepénykéket sütöttem hozzá. Remek kombináció 😉

Hozzávalók:

4-5 szem apró krumpli

2 ek zabpehely

1 tojás sárgája

1 kk só

2-3 levél bazsalikom virággal együtt

1 tk vaj

a tk tejföl

1 tk köménymag (elhagyható)

A krumplit megsikáltam, és héjában megfőztem. Mikor kihűlt megpucoltam, és a többi hozzávalóval összedolgoztam a krumplinyomóval. A zabpelyhet belekevertem, és vizes kézzel lepénykéket formáztam belőlük, amiket kizsírozott sütőpapírra tettem a tepsibe. A tetejét is megszórtam zabpehellyel, és kb 15 perc alatt szép pirosra sütöttem 150 fokon. Az utolsó pár percben levettem 100 fokra és ráadtam a légkeverést.

Töknyerselék 😉

Fél cukkinit megmostam, lereszeltem, és fűszereztem 1 kk kaporral, ici-pici lilahagymával, csipet sóval és 1 teáskanál tejföllel. Összekevertem, és már ettem is 😉 Nagy kedvenc lapcsánkához is 😉

Jó étvágyat hozzá ❤

Posted 2020. augusztus 16. by eletkert in Főtt étel, Nyers ételek

Tagged with ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: