Oregánós-köményes cukkini-sajt   Leave a comment


cukkini-sajt

Folyamatosan érik szerencsére a cukkini, ma sajt készült belőle 😉

Hozzávalók:

1/2 cukkini

1,5 dl bögrényi zabpehely

1 tk só

1 ek lenmagolaj (vagy amit használsz)

1000 mg c-vitamin por (vagy citromlé)

1 ek agar-agar, vagy zselatin

2 ágacska friss oregánó

2 kk köménymag

2 ek inaktív sörélesztőpehely (a sajtos íz miatt)

Kb 2 dl víz

A cukkinit meghámoztam, felvágtam, és pici sós vízben megfőztem. Közben a zabpelyhet leöntöttem forró vízzel, és hagytam kicsit állni, majd összemixeltem, így lett zabtejszín. Pici vízben elkevertem a zselatint (agar-agart), és amikor megfőtt a cukkini, leöntöttem a levét és összemixeltem vele. Végül az összes hozzávalót egybeöntöttem, és homogénné mixeltem. Picit lágynak találtam, ezért tettem bele útifűmaghéjat, de ez nem kell, ha jól találod el a zselésítő arányát 😉

Természetesen úgy fűszerezitek, ahogy a legjobban szeretitek, ez nekem isteni, kellemesen sós, sajtos íz. Frissen sült lepénykenyérrel és apró sárga paradicsommal eszem vacsorára.

Egészségünkre ❣️

Posted 2020. augusztus 29. by eletkert in Főtt étel, Receptek

Tagged with ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: