Kölespecsenye zöldséggolyócskákkal   Leave a comment


Kölespecsenye

Ezt a fűszeres kölest régebben tölteléknek csináltam a cukkinihez, de mostanában ragaszkodom legalább a fele rész nyers ételhez. . Így jól is lakom, és az enzimek és a vitaminok is épen-készen bekerülnek az emésztőrendszerembe, és jóval könnyebben emésztődik az étel. 😉

Hozzávalók a köleshez:

1 csésze köles

1 ek tejföl (vagy fermentált kókusztejföl)

1 pici fej fehér hagyma

1 pici cikk fokhagyma

1 ek köménymag

1 ek szárított kapor

só, ízlés szerint

A tetejére mozzarella sajt.

A kölest éjszakára beáztatom, hogy kimenjenek belőle a keserűséget okozó enzimgátlók.

Reggel bőséges vízben pici sóval megfőzöm. Amikor kihűlt a fűszerekkel alaposan összedolgozom, és kizsírozott sütőtálban 150 fokon kb 15 percet sütöm. Akkor rácsipkedem a mozzarellát, amit sózok, köményezek, és megszórom pici füstölt pirospaprikával. 5-7 perc alatt megpirul rajta, légkeveréssel hamarabb.

Zöldséggolyócskák:

1 kisebb cukkini

1 sárgarépa

1 csipet só

1 ek lenmagolaj (vagy amid van 😉 )

1 csipet majoránna (saját nevelés)

A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeltem, fűszereztem, és letakarva állni hagytam. Tálalás előtt kinyomkodtam, és golyócskákat formáztam belőle.

Jó étvágyat 😍

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: