Életemben először vettem fodros kelt, eddig nem ismertem. Valamit ki kellett találni hozzá, ez lett első nekifutásra 😉 Maradt még, levest tervezek a következő adagból. Nagyon finooooooooooom 😁
Hozzávalók a palacsintához:
3 ek sárgaborsóliszt
1 kk fekete só
1/2 kk római kömény
1/2 kk kurkuma
1/2 kk kőrölt koriander
1/2 répa lereszelve
3-4 karika bármilyen paprika (most kápia)
5-6 db medvehagyma levél
3 pici fodros kel levél
1/2 fehér hagyma reszelve
annyi víz, hogy palacsinta tészta állagot kapjunk.
A lisztet elkevertem a fűszerekkel és a vízzel, majd hozzáadtam a zöldségeket és botmixerrel homogénné dolgoztam.
Tapadásmentes palacsintasütőben pillanatok alatt megsütöttem. A titka annyi, hogy mikor egyik oldala elkészült, félre kell tenni, hogy picit hűljön. Amikor már kézzel is hozzá tudsz érni, akkor fa lapáttal meg lehet fordítani. Picikét kell már csak a másik felét sütni.
Töltelék:
5-6 kellevél
5-6 medvehagyma levél
csipet só
A kellevelet 10 percet pároltam, majd lehűtöttem. Leszedtem a vastag nyeléről, és hozzátépkedtem a medvehagymát is. Picit sóztam, és botmixerrel ilyen sűrű péppé dolgoztam. Megtöltöttem vele a palacsintát, és már készen is van.
Párolással együtt 25-30 perc 😉
Egészségünkre 😉
Hozzászólás