Szinte véletlenül alakult ki az eddigi legkrémesebb csokifagyim ezen a nyáron 😍 Kezdődött azzal, hogy nyáron már nem akartam a nehéz, babból készült tejszínt-tejfölt használni, így elkezdtem rizsből és kesudióból készíteni. Mikor összeturmixoltam, elég laza volt, de a hűtőben pihenés után kellemesen krémes, pudingos állaga lett. Innen jött az ötlet, hogy jó kis fagyi-alapanyag lehet, és nem bántam meg. Ezerszer finomabb a bolti szuper krémes, csak kissé mérgező jégkrémeknél 😉 Bármilyen fagyi alapja is lehet, én imádom a csokit 😋Ja, és TÉNÉ 😍
Hozzávalók:
1 tálkányi vegán tejszín
6 db sukkari datolya
1,5 tk bio kakaópor
1 kk vanília őrlemény
1-2 kk tört, pirított mandula (vagy más olajos mag)
A tejszínhez megfőzök 1 csésze vizet, 2-3 evőkanál kesudióval, és egy pici sóval. Ha meghűlt, annyi desztillált vízzel turmixolom össze, hogy sűrű, de még folyós legyen. Ezután veszem ki belőle a fagyinak valót, és ízesítem. A hűtőben tartom, és csak másfél, vagy 2 órával előbb teszem be a fagyasztóba, mielőtt fogyasztanám. Ne fagyaszd le előre, mert a rizs nagyon fura állagúvá fagy, és eltűnik a krémessége!!!!
Mielőtt a fagyóba teszed, akkor szórd meg a pirított magokkal.
Egészségünkre 😍
Ne haragudj, az a mondat nem értelmezhető számomra…
Ne fagyaszd le előre, mert a rizs nagyon fura állagúvá fagy, és eltűnik a krémessége!!!!
De hát nincs is benne rizs!!!